Друк

Виставка-реквієм «Герої не вмирають» (до Дня Героїв Небесної Сотні)

.

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській.

Гинули за честь, за волю, за право бути народом джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. За цю самопожертву українці їх канонізували. Кожен із цієї Небесної Сотні мали свою сім'ю, батьків, друзів, захоплення. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну Україну, якій вони віддали найцінніше своє життя.
Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Пам'ять про всіх невинно убитих згуртовує нас, живих, дає нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.
В читальному залі районної бібліотеки для дорослих оформлено виставку-реквієм до Дня Героїв Небесної Сотні «Янголи Інститутської». На ній представлено книги та газетні статті, а також оформлено папку «Герої Майдану – герої наших днів», які містять матеріали про героїв Небесної Сотні. Кожен читач бібліотеки може ознайомитись із цими матеріалами.

Матеріал підготувала
бібліотекар читального залу
Осипчук Г. П.