Друк

У районі було зафіксовано випадок сказу

.

Знову було скликано надзвичайну протиепізоотичну комісію при Новоград-Волинській райдержадміністрації.

На засіданні під головуванням заступника голови райдержадміністрації Андрія Подіка було розглянемо ряд питань, серед яких: епізоотичний стан щодо сказу тварин на території Новоград-Волинського району; оголошення неблагополучним по сказу двір громадянина О. мешканця с.Барвинівка та введення карантинних обмежень по сказу у цьому населеному пункті; встановлення загрозливої зони в радіусі 10 км. навколо неблагополучного пункту с. Яворівка, с. Тальки, с. Тальківка Барвинівської сільської ради та с.Лебедівка Лебедівської сільської ради; затвердження заходів щодо ліквідації вогнища інфекції по сказу в неблагополучному дворі громадянина О. та населеному пункті с. Барвинівка.
В. о. начальника управління Держпродспоживслужби в Новоград-Волинському районі Олександр Коваль доповів про стан справ у районі на сьогоднішній день. «Станом на 26 грудня на території району та міста було зареєстровано 9 випадків сказу. Спеціалістами ветеринарної медицини району за 2016 рік щеплено 8817 голів ВРХ, в тому числі 2870 голів в особистих селянських господарствах, 237 голів коней, 64 голови ДРХ, 3870 голів собак, 1079 котів, 9 свиней. Серед населення проводиться роз'яснювальна робота, щодо небезпеки захворювання на сказ. На жаль, на дещо низькому рівні проводилась робота по відстрілу червоної лисиці усіма мисливськими організаціями району. Основна причина - це не вирішення питання про преміювання мисливців за відстріл лисиці, єнотовидного собаки та вовка. Велика щільність червоної лисиці є загрозою для населених пунктів в разі нападів на домашніх тварин та людей. Саме це й стало причиною недавнього випадку виникнення сказу червоної лисиці в с. Барвинівка.» - повідомив Олександр Сергійович.
Члени комісії детально розглянули кожне питання порядку денного. Враховуючи нестабільну епізоотичну ситуацію, яка виникла на даний час в районі та з метою запобігання розповсюдження даної хвороби серед людей і тварин, по завершенню роботи засідання були прийняті відповідні рішення.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7050-u-rajoni-bulo-zafiksovano-vipadok-skazu#sigProGalleriac609a52abc
joomlamodniyportal.ru