Друк

Cемінар-практикум для учителів природничих дисциплін

.

20 грудня 2016 року на базі Городницької ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов семінар-практикум учителів природничих дисциплін з проблеми «Сучасні інноваційні технології як найбільш ефективні засоби формування життєвих компетентностей учнів на уроках та в позаурочний час». У семінарі взяли участь 27 педагогів району.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Сеньків Валентина Захарівна познайомила присутніх з роботою навчального закладу, коротко поділилася досвідом роботи щодо даної проблеми семінару.
Методист РМЦ Лопатюк Валентина Григорівна, зосередила увагу присутніх на використанні інноваційних технологій в навчально-виховному процесі. Адже саме використання даних технологій надає змогу створювати навчальне середовище в якому теорія і практика засвоюються одночасно, внаслідок чого формується характер учнів, розвивається світогляд, логічне мислення, зв'язне мовлення, критичне мислення, виявляються і реалізуються індивідуальні можливості кожного школяра.
Вчителі природничих дисциплін навчального закладу ознайомили учасників семінару з новітніми підходами до навчання і виховання, що суттєво поліпшують результати освітньої діяльності.
Цікавим та пізнавальним був майстер-клас, який прові вчитель хімії Маруш Сергій Володимирович - «Використання мережевого простору для підвищення комунікаційного ефекту в системі сучасного вивчення шкільного курсу хімії».
Вчитель біології Сольська Світлана Анатоліївна поділилася досвідом роботи з проблеми «Технологія розвитку критичного мислення на уроках біології», майстерно провівши майстер-клас.
Вчитель екології Нагірняк Борис Анатолійович познайомив присутніх із роботою над екологічними проектами, презентувавши вимоги до створення та оформлення даних робіт. Його вихованці презентували екологічні проекти: Супрунчук Олег, учень 11 класу - «Охорона та відтворення модрини європейської в окремих околицях Городниці», Симончук Дарина, учениця 10 класу – «Городницький парк – пам'ятка садово-паркового мистецтва».
Цікавим та захоплюючим був виступ шкільної агітбригади «Екстрим» з гаслом «Молодь обирає здоров'я». Важливим завданням агітбригади було достукатися до сердець усіх присутніх в залі та показати, що життя потрібно цінувати, а також більше уваги звертати на те, що позитивно впливає на самопочуття.
Під час засідання круглого столу учасники семінару обмінялися досвідом роботи щодо використання сучасних інноваційних технологій у формуванні життєвих компетенцій школярів, зазначивши, що використовуючи інноваційні методи роботи, вдало поєднані з класичними, створюють ідеальну основу для вивчення матеріалу. Вчителю та дітям надається можливість виконати більший обсяг роботи, формувати творчі й пізнавальні здібності, стійкий інтерес до вивчення нового матеріалу, досягти високої результативності у засвоєнні інформації, сформувати вміння співпрацювати.
Семінар пройшов у творчій атмосфері, а його учасники отримали багато корисної інформації та електронні диски з матеріалами семінару, які зможуть використати у своїй роботі. 

joomlamodniyportal.ru