Друк

Довгожителька із села Кропивня

.

16 грудня з 95-річним днем народження приймала вітання жителька села Кропивня Параскева Юхимівна Коржовська.

Параскеву Юхимівну – ветерана педагогічної праці, учасника війни вітали із ювілеєм та дякували їй за багаторічну працю районна державна адміністрація, начальник управління праці та соціального захисту населення, керівники територіального центру соціального обслуговування.
Ювілярка упродовж усього життя своєю невтомною працею заслужила повагу і заслужене визнання і, не зважаючи на поважний вік, зберегла важливі громадянські риси – повагу до людей та любов до рідного краю.
Народилась Параскева Юхимівна на Чернігівщині, тут закінчила чотири класи. До села Кошелів Червоноармійського району разом з родиною переїхали у тридцаті роки, де і продовжила навчання. У 1938 році закінчила вчительські курси і за направленням працювала вчителем в с. Кропивня. В 1962 році закінчила навчання у Житомирському педагогічному інституті ім. Івана Франка. Після закінчення продовжила свою педагогічну діяльність вчителем у Брониківській школі. Згодом повернулася до Кропивні уже директором школи. Тут і знайшла для себе другу домівку і багато привітних людей.
У вирі подій, що відбувалися за життя іменинниці, пережито колективізацію, голодомор, війну. Проте вона, вчителька з великої літери. Незважаючи на вимогливість, учні любили вчительку за її доброту. За це завжди користувалась авторитетом серед колег і батьків.
Відрадно відзначити, що іменинницю вітали колишній педагогічний колектив Кропивнянської ЗОШ І – ІІІ ст., учні школи та сусіди.
Нині Параскева Юхимівна проживає одна, чоловік пішов у майбуття ще в 90 роки.
Сьогодні піклується про стареньку бабусю, зігріває її любов'ю, теплом та турботою соціальний робітник районного територіального центру Журавель Валнтина.
Як кожна літня людина, Параскева Юхимівна сердечно раділа гостям, була вдячна за привітання, турботу та увагу.

Директор терцентру
Івасів Н.Ф. 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7031-dovgozhitelka-iz-sela-kropivnya#sigProGalleria9a07415be0
joomlamodniyportal.ru