Друк

Тиждень правових знань у районній бібліотеці для дітей

.

В рамках Тижня правових знань, який проходить традиційно на початку грудня і присвячений Міжнародному дню прав людини, районна бібліотека для дітей провела низку правоосвітніх заходів.

Для читачів молодшого шкільного віку було оформлено книжкову виставку-вікторину «Права дитини – казковим героям!». Відповідаючи на запитання вікторини, юні користувачі бібліотеки знайомилися з народними та літературними казками України і світу, сюжети яких так чи інакше висвітлюють питання порушення прав людини.
Вихованці ДНЗ №9 «Теремок», які завітали до бібліотеки, разом з бібліотекарем Віталіною Артеменко здійснили уявну подорож по сторінках «Конвенції про права дитини» і, переглядаючи мультфільми, спробували визначити, про які права та обов'язки дітей розповідають їх улюблені герої.
Читачів середнього та старшого шкільного віку зацікавила книжкова виставка-протест «Не порушуйте наші права!», біля якої проводився правознавчий діалог «Знаємо свої права, виконуємо свої обов'язки».
Діти, які відвідали бібліотеку під час Тижня правових знань, дізналися, що усі вони від народження мають не лише права, гарантовані і захищені державою, які потрібно знати й реалізовувати щодня, а також певні обов'язки та відповідальність.
Знати свої права та орієнтуватися в них необхідно усім. Великий педагог В. О. Сухомлинський говорив: «Сьогодні — діти, завтра — народ!» Діти — майбутнє держави, і від їх розвитку, знань та вмінь залежатиме, якою буде наша Україна.

Матеріал підготувала
бібліограф районної бібліотеки для дітей
Бондар О. А. 

joomlamodniyportal.ru