Друк

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

.

На виконання завдань пов"язаних із соціальним захистом громадян постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС щоденно працюють спеціалісти управління праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської райдержадміністрації.

На обліку в управлінні перебуває 104 особи, які є учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Відповідно до пункту 4 частини першої ст.20, пункту 10 частини третьої статті 30 ЗУ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», потерпілі громадяни 1 категорії, та діти-інваліди, інвалідність яких пов'язана із наслідками аварії на ЧАЕС мають право на щорічне оздоровлення, так в 2016 році використано 36 санаторно-курортних путівок , в т.ч. оздоровлено 3 ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС.
Компенсація за пільгове забезпечення продуктами харчування ліквідаторам та потерпілим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС I та II категорії протягом 10 місяців 2016 року виплачена в сумі 1185126,18грн. без затримок.
На відшкодування пільг по безплатному зубопротезуванню та відпуску медикаментів за безкоштовними рецептами, ліквідаторів та потерпілих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, виділено з обласного бюджету на 2016 рік коштів в сумі 133952,00грн., а саме на зубопротезування - 30000,00 грн. та на відпуск пільгових рецептів – 103952,00грн.
Ми завжди повинні пам'ятати подвиг людей, які у важку хвилину пішли в радіаційне пекло і робити все можливе задля їх блага.

Начальник відділу соціального
захисту громадян постраждалих
внаслідок аварії на ЧАЕС РУПСЗН
Бондарчук Н.О.