Друк

Сім'ї інвалідів війни та загиблих військовослужбовців з числа учасників АТО отримуватимуть грошову компенсацію для придбання житла

.

19 жовтня на засіданні Кабміну Міністрів України було прийнято постанову за № 719 «Питання забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідів І—ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов».

Цим рішенням Уряду затверджено механізм надання цільової грошової компенсації сім'ям інвалідів війни та загиблих військовослужбовців з числа учасників антитерористичної операції за належне їм житло відповідно до Житлового кодексу. При цьому, передбачено право зазначених осіб отримувати грошову компенсацію за їх бажанням.
Таким чином сім'ї загиблих учасників АТО та інваліди війни з числа учасників АТО зможуть самостійно обирати найбільш прийнятне для них житло та купуватимуть його за рахунок коштів грошової компенсації, наданої Урядом.
Слід зазначити, що згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26.10.2016№ 773-р обсяг субвенції з державного бюджету на зазначені цілі у поточному році для Житомирської області складає 43,9 млн. грн.
З метою визначення права та розміру грошової компенсації на придбання житла вищезазначеною категорією населення при райдержадміністрації утворена та розпочала роботу відповідна комісія.
У разі виникнення додаткових запитань щодо отримання грошової компенсацію для придбання житла сім'ями інвалідів війни та загиблих військовослужбовців з числа учасників АТО пропонуємо звертатися до управління праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської РДА за телефоном 3-51-13.

Начальник управління Л. А. Андрущенко