Друк

Обслуговування громадян з особливими потребами в Новоград-Волинському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України в Житомирській області

.

Станом на 01.10.2016 р. в управлінні перебуває на обліку 26939 пенсіонерів, з них 4201 інвалідів: 452 –I групи; 1446-II групи; 1923- III групи, 18-діти-інваліди.

Статус інвалідів війни мають 308 осіб, 174 мають інвалідність з дитинства, 499 осіб які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 62 інваліди внаслідок трудового каліцтва чи професійного захворювання.
Пенсійне забезпечення осіб з інвалідністю та надання їм послуг Новоград-Волинське об'єднане управління Пенсійного фонду України здійснює згідно з чинним законодавством та з урахуванням вимог Конвенції про права інвалідів.
Основними принципами Конвенції є повага до особливостей інвалідів, рівність осіб з інвалідністю з іншими громадянами, забезпечення їм можливості доступу до послуг та поінформованості. З цією метою в управлінні обладнано під»їзд пандусом. Для покращення доступності до отримання послуг у сфері пенсійного забезпечення обслуговування громадян здійснюється щоденно в робочі дні та години за принципом „єдиного вікна". Головна перевага такого принципу – здійснення прийому без встановлення спеціальних днів і годин, без поділу за зональним чи дільничим принципом у межах одного управління. Крім того, пенсіонери даної категорії з особливими потребами мають можливість звернутися до спеціалістів управління по телефону 3-50-61 і в разі потреби, якщо вони не в змозі дістатися до управління працівники нададуть допомогу у розв'язанні пенсійних питань за місцем їх проживання.
Дні прийому громадян відділом обслуговування Новоград-Волинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області:
Понеділок з 10:00 до 17:15 год;
Вівторок – Четвер з 8:00 до 17:15 год;
П'ятниця з 10:00 до 16:00 год;
Обідня перерва з 12:00 до 13:00 год.

Начальник відділу обслуговування
громадян Новоград-Волинського
об'єднаного управління
Пенсійного фонду України
І.В. Слюсарчук