Друк

Мій дім без насильства

.

Давно вже відомо, що насильством нічого вирішити позитивного неможливо. Насильство породжує нове насильство і його жертвою може стати кожен, навіть на 100 % впевнений у його неможливості здійснення  до своєї «недоторканої та великої » особи.

        Впродовж I півріччя  2016 року до  Новоград-Волинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді   надійшло 33 повідомлення про випадки загрози або вчинення насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми, стосовно 33 сімей, з них:

-                     1 повідомлення щодо дитини;

-                     32 повідомлень щодо повнолітніх осіб.

   У двох сім’ях випадки вчинення насильства в сім’ї зареєстровано повторно.

Спеціалісти центру  проводять  інформаційно-консультативну роботу з особами які постраждали від насильства в сім’ї, надають індивідуальні соціально-педагогічні, психологічні (консультаційних) та інформаційні послуги з метою відновлення соціальних функцій, морального та психічного стану осіб. З особами, які вчинили насильство, проводяться індивідуальні бесіди про неприпустимість вчинення насильства в сім’ї.

Не соромтесь звертатися за допомогою до професіонала – працівника соціальних служб, з будь-якими особистими проблемами, які можуть мати поганий вплив на Ваше батьківство.

Немає вибачення домашньому насильству, особливо щодо дітей. В ситуації домашнього насильства найбільшої шкоди для психологічного та фізичного здоров’я зазнають Ваші діти. Вибухи насильства у сім’ї мають руйнівний вплив на дітей, які відтворюватимуть цей тип поведінки у своїй майбутній сім’ї.  Діти, які виростають в умовах насильства, не стають соціально зрілими і відповідальними особистостями.

Від того, як ми будемо виховувати свої дітей, залежатиме світ, який буде навколо нас. Саме тому діти мають виховуватися в середовищі без насильства.

Щоб захисти себе або своїх близьких чи сусідів від насильницьких дій, передусім звертайтеся до свого дільничного інспектора або до органів місцевого самоврядування (виконавчі комітети сільських та селищних рад), Новоград-Волинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – телефон 5-25-13, служби у справах дітей районної державної адміністрації – телефон 5-63-45 з метою попередження вчинення насильства у подальшому та притягнення винних осіб до відповідальності.

Пам’ятайте! Поряд завжди є люди, які готові Вам допомоги.

 

Спеціаліст  I категорії РЦСССДМ              
Опанасюк А.М.