Друк

Благодійна програма «Автомобіль для чорнобильця»

.

Відповідно до законодавства України, своєї статутної мети, в інтересах інвалідів з числа громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та з числа інших осіб, на яких поширюється дія Закону України від 28 лютого 1991 року № 796–XII

(далі – Інваліди–чорнобильці), Благодійна організація «Чорнобильський фонд здоров'я» (далі – Організація), відкрила благодійну програму «Автомобіль для чорнобильця» (далі – Програма).

Організація підтримує зв'язки з світовими виробниками автомобілів та сприяє тому, аби вироблені ними автомобілі знайшли своїх власників серед Інвалідів–чорнобильців, які за чинним законодавством мають право на пільгове забезпечення автомобілем.

Інваліди–чорнобильці, які бажають прийняти участь в Програмі, повинні самостійно звернутися до Організації.

Програма відкрита лише для Інвалідів–чорнобильців, членів Громадської організації «Всеукраїнський союз чорнобильців», яка є партнером Організації у її благодійній діяльності.
Детальна інформація стосовно умов Програми знаходиться у положенні про благодійну програму «Автомобіль для чорнобильця».

Пропозиція для Інвалідів–чорнобильців
Станом на 01 січня 2016 року в Україні налічується 109 186 інваліда з числа громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, тому дочекатися забезпечення пільговим автомобілем є дуже проблематичним.

Міжнародні партнери підтримують наміри Організації та приймають участь у реалізації цієї Програми, але вона працює тільки за особистим запитом конкретних інвалідів, захворювання яких пов'язане з Чорнобильською катастрофою, які мають, відповідно до чинного законодавства України, право на отримання від Держави автомобіля на пільгових умовах. Запит для отримання автомобіля у якості благодійної, безкоштовної допомоги повинен підтверджуватись величезною кількість документів, у тому числі офіційною згодою Департаменту праці та соціального захисту населення Державної адміністрації відповідної адміністративно–територіальної одиниці України, передбаченої статтею 133 Конституції України. Дотримання цих вимог буде сприяти реалізації Програми для відповідних громадян в кожній з цих адміністративно–територіальних одиниць України окремо.
Разом з цим, слід зазначити, що враховуючи потреби Інвалідів–чорнобильців у забезпеченні автотранспортом, які значно перевищують можливості Держави, Організацією спільно із міжнародними партнерами розвиваються програми щодо залучення до цієї Програми коштів благодійних фондів та безпосередньо виробників автомобілів.
Інформація для Інвалідів–чорнобильців

Інваліди–чорнобильці, які бажають бути включеним до Програми мають бути членами Громадської організації «Всеукраїнський союз чорнобильців». Для цього необхідно роздрукувати з Інтернет сайту Організації та власноруч заповнити заяву про вступ в цю організацію.

Тільки після прийняття у члени Громадської організації «Всеукраїнський союз чорнобильців», Інваліди–чорнобильці набувають право бути включеними до Програми.

Для участі в Програмі необхідно надіслати на поштову адресу Організації копії своїх особистих документів, а саме:
• роздруковану та заповнену заяву про вступ в Громадську організацію «Всеукраїнський союз чорнобильців»;
• оригінал квітанції про сплату членських внесків;
• роздруковану та заповнену заяву про включення до благодійної програми «Автомобіль для чорнобильця»;
• копію усіх сторінок паспорту громадянина України;
• копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру фізичній особі, платнику податків;
• копію посвідчення особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи (з вкладкою до посвідчення);
• копію довідки МСЕК про інвалідність;
• копію експертного висновку про зв'язок захворювання з Чорнобильською катастрофою;
• оригінал довідки з відповідного (за місцем проживання Інваліда–чорнобильця) Департаменту праці та соціального захисту населення про реєстрацію у черзі на отримання пільгового автомобіля;
• нотаріально завірену довіреність, плюс п'ять нотаріально завірених копій з неї.

Для перевірки автентичності персональних документів заявника, його статусу громадянина постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи, заявник повинен надати нотаріально завірену довіреність (плюс п'ять нотаріально завірених копій з неї). Довіреність можна оформити у будь–якого нотаріуса, а для жителів сільської місцевості, довіреність можна оформити в сільраді.

За детальною інформацією потрібно звернутися в Управління праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської райдержадміністрації за адресою м.Новоград-Волинський вул.Ушакова 4/5 , каб.№7.

Начальник управління праці та
соціального захисту населення
Новоград-Волинської райдержадміністрації
Андрущенко Л.А.