Друк

Підсумки роботи архівного сектору райдержадміністрації за 1-ше півріччя поточного року

.

З початку року до архівного сектору Новоград-Волинської районної адміністрації на державне зберігання надійшли документи від 11 установ району в кількості 670 справ, з них виборчої документації 342 справи.

Упорядковано 683 справи, з них постійного зберігання 399, з кадрових питань (особового складу) 284, зроблені відповідні описи, які передано на ЕПК до Державного архіву Житомирської області. В зв'язку з перевантаженням архівосховища було передано до обласного архіву документи в кількості 1420 одиниць зберігання 4-х фондів. Так, станом на 01 липня 2016 року в архівному сховищі налічується 26594 одиниці постійного зберігання документів НАФ (153 фондів).

З початку року проведені комплексні перевірки щодо ведення діловодства та архівної справи в 4-х установах району.
Постійно проводиться робота по окремому Плану заходів щодо здійснення контролю за наявністю, станом та рухом документів Національного архівного фонду на 2009-2019 роки, за 1-ше півріччя ц.р. було перевірено 1002 од.зб. 4-х фондів.
На особистому прийому було 112 громадян. З початку року надійшло запитів - 47, всі отримали довідки, з них лише 3 запита з незадовільною відповіддю по причині відсутності запитувальної інформації. Тематика запитів є різна, але найбільш поширеними є запити відносно права власності на земельні ділянки та житлові будинки.
Проведено 3 виставки архівних документів: до Дня Соборності України; до річниці Чорнобильської трагедії; до Дня Перемоги.

Постійно надається методична допомога працівникам діловодних служб і архівних підрозділів щодо правильності оформлення і складання номенклатури справ, формування документів у справи, щодо організації експертизи цінності документів в установі, оформлення справ, правильності оформлення описів на документи, особливо на документи з постійним терміном зберігання та з кадрових питань (особового складу); правильності оформлення актів на вилучення документів, які не підлягають внесенню до НАФ; умов збереження документів та ін. питання. Було взято участь у нараді-навчанні з секретарями сільських рад з питанням ведення діловодства та архівної справи. На запрошення завідувача районної бібліотеки взято участь у семінарі з бібліотекарями району, де була надана інформація про розвиток архівної справи в районі.
По Програмі розвитку архівної справи на 2013-2017 роки були виділені кошти в розмірі 5000,00 грн. Придбано 75 картонажів (картонні коробки), в яких зберігаються архівні документи. На 01 липня поточного року закартоновано 243 справи.
Для отримання довідок щодо підтвердження трудового стажу ліквідованих установ при Новоград-Волинській міській раді створений міжвідомчий архів, в якому зберігаються документи ліквідованих установ міста і району. Протягом 6-ти місяців 2016 року працівниками міжвідомчого архіву було виконано 342 запита.
Згідно чинного законодавства України в Новоград-Волинському районі створено 2 трудових архіви при сільських радах. Це трудовий архів Великогорбашівської сільської ради та трудовий архів Орепівської сільської ради (зберігаються документи з кадрових питань колишніх колгоспів), які виконали запити в кількості 7 довідок.
Архівний сектор Новоград-Волинської районної державної адміністрації протягом першого півріччя 2016 року активно працював за усіма основними напрямками архівної діяльності, виконував всі планові показники та завдання, які стояли перед сектором.

Завідувач архівного сектору
Г.Кравець