Друк

До 12 липня місцеві ради Житомирщини можуть подати пропозиції щодо змін до Перспективного плану

.

Зміни до Перспективного плану формування територіальних громад обговорювали сьогодні, 24 червня 2016 року, на засіданні робочої групи під головуванням керівництва області – голови облдержадміністрації Сергія Машковського, голови обласної ради Анжеліки Лабунської.

13 районів області подали пропозиції щодо утворення на їх територіях 22 об'єднаних територіальних громад та внесення відповідних змін до Перспективного плану.

Голова облдержадміністрації наголосив: «Ми маємо брати на себе відповідальність, допомагати місцевим громадам об'єднатися, щоб отримати ті можливості, які дає сьогодні держава, стати спроможними».

Сергій Машковський закликав учасників засідання не приймати рішення, якщо у громад немає бажання, питання об'єднання мають вирішуватися люди.

Заступник голови ОДА Ігор Гундич представив запропоновані районами пропозиції щодо кожної громади. Він звернувся до представників районів та наголосив, що вони ще можуть подати пропозиції щодо об'єднання та внесення змін до Перспективного плану до 12 липня: «У вас є 2 тижні, щоб прийняти відповідні рішення щодо об'єднання на сесіях місцевих рад та подати на розгляд сесії обласної ради».

Робоча група підтримала пропозиції районів. Місцеві ради, які ще не визначилися або не мають відповідних рішень місцевих рад, повинні до 12 липня подати до обласної ради всі необхідні документи, аби депутати розглянули питання щодо об'єднання громад на черговій сесії облради 21 липня 2016 року.

Серед 13 районів робоча група розглянула і наш: