Друк

Долучись до Всеукраїнського велопробігу маршрутом «Вишиваний шлях»

.

Офіційне відкриття туристичного маршруту «Вишиваний Шлях» відзначиться грандіозним Всеукраїнським велопробігом, який стартує 11 червня в Ужгороді та 13 червня у Харкові.

Дві групи велосипедистів виїдуть із кінцевих точок «Вишиваного Шляху» – з Ужгорода та Харкова – назустріч одна одній, долаючи половину Шляху. Перша група рухатиметься за маршрутом Ужгород-Київ, друга – в напрямку Києва. Українці проїдуть на велосипедах понад 2000 км.

Протягом 18 днів учасники заходу їхатимуть маршрутом, відкриватимуть для себе Україну та насолоджуватимуться мальовничими краєвидами. Дві групи велосипедистів зустрінуться у Києві 27 червня, напередодні Дня Конституції України, символічно об'єднавши Захід та Схід нашої країни.

28 червня відбудеться прес-конференція, де учасники велопробігу поділяться враженнями про мандрівку. Організатори підведуть підсумки проведення велопробігу та презентують інтерактивний веб-сайт «Вишиваного Шляху».

Учасникам не обов'язково проїжджати увесь «Вишиваний Шлях» чи його половину. Кожен охочий може приєднатися до велопробігу або ж припинити свою участь у ньому на будь-якому етапі. Обери свій маршрут тут.

Жителі Житомирщини можуть також долучитися до велопробігу, який проходитиме й містами Житомирської області: м. Чуднів (24 червня), м. Житомир (25 червня), м. Радомишль (26 червня).

Довідково

Вишиваний Шлях – це Всеукраїнський соціальний туристичний піший та веломаршрут, метою якого є розвиток внутрішнього туризму в Україні та розкриття його потенціалу усьому світові.

Кожну групу велосипедистів супроводжуватимуть організатори, оперативна знімальна група, технічна група на мікроавтобусі, яка перевозитиме мобільну вело-майстерню, туристичне спорядження та продукти харчування учасників велопробігу.

Відео звіти проходження велопробігу будуть щоденно публікуватися на офіційному YouTube каналі проекту та транслюватимуться в ефірі телевізійних партнерів велопробігу. Учасниками збиратиметься інформація про інфраструктуру на маршруті, зніматиметься фото та відео матеріал туристичних об'єктів.