Друк

"Нове життя старим речам"

.

17-18 травня 2016 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «Житомирський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Житомирської обласної ради було проведено І обласну виставку-конкурс «Нове життя старим речам».

Основна мета заходу - формування культури екологічної поведінки учнівської молоді, набуття практичних вмінь і навичок ощадливого ресурсоспоживання та охорони навколишнього середовища. Делегацію РЦТСТУМ представляли учні Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ст., Киянської ЗОШ І-ІІІ ст., Гульської ЗОШ І-ІІІ ст. та Наталівської ЗОШ І-ІІ ст.

У виставці-конкурсі взяли участь 50 учасників у складі 17 делегацій з 4 міст та 13 районів.
Під час урочистого відкриття Гудіч Оксана, вихованка Новоград-Волинського РЦТСТУМ подарувала всім присутнім музичне вітання.

Дбайливе відношення до природи - це вже не просто гучні гасла, природа чекає порятунку від людей. Кожен з нас хоче бачити нашу планету безпечною та гарною, дихати чистим повітрям, купатися в прозорих водних плесах. Стратегія вирішення глобальних екологічних проблем має початок у зміні способу мислення, в нових життєвих цінностях.

Все частіше можна побачити незвичайні вироби з різних видів відходів. Учасники заходу, вихованці позашкільних закладів області, запропонували власне бачення вторинного використання різних матеріалів та сировини. На виставкових столах були представлені оригінальні творчі роботи з паперу, пластику, поліетилену, тканини, скла, керамічної плитки, гіпсокартону та інших матеріалів, яким вмілі дитячі руки дали «нове звучання».

Журі відмітили високий рівень та креативність конкурсних робіт, ефективне використання обраних матеріалів; нестандартність думок, вміння їх реалізувати у виробах та відстоювати у дискусіях.

І місце в номінації: «Вироби з полімерних та гумових відходів» отримала учениця 8 класу Гульської ЗОШ І-ІІІ ст. Гудіч Оксана.

І місце в номінації «Вироби з текстильних відходів» - отирмала учениця 10 класу Киянської ЗОШ І-ІІІ ст. Пархоменко Катерина.

В номінації «Вироби з побутового скла та будівельних відходів» учениця 6 класу Чижівської ЗОШ І-ІІІ ст. Масан Софія та Ятлук Діана,учениця 7 класу Суслівської ЗОШ І-ІІІ ст. в номінації «Вироби з паперових відходів» отримали дипломи «За втілення творчого задуму»

У командному заліку І місце зайняла команда м. Житомира; ІІ місце – Новоград-Волинського районного центру творчості спорту та туризму учнівської молоді;
ІІІ місце - команда Володарсько-Волинського району.

Вітаємо переможців. Зробимо разом світ чистішим і кращим!

Валентина Подкаура,

директор РЦТСТУМ

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/6515-nove-zhittya-starim-recham#sigProGalleria3bd1db69f3
joomlamodniyportal.ru