Друк

Черговий рейд робочої групи з питань детінізації бізнесу та легалізації заробітної плати

.

Сьогодні, 18 травня, на виконання доручення голови Новоград-Волинської райдержадміністрації Володимира Михнюка, відбувся черговий виїзд робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення до Тупальської, Брониківської та Несолонської сільських рад.

Метою діяльності групи є детінізація доходів та відносин у сфері зайнятості населення, захисту прав громадян, пов'язаних з легалізацією трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками.

Робочою групою в складі голови групи Андрія Подіка, заступника начальника управління праці та соціального захисту населення РДА Оксани Морозової, головного державного інспектора Управління Держпраці у Житомирській області Тетяни Захарової, капітана відділу поліції ГУНП в Житомирській області Вячеслава Іванішина, завідувача сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА Богдана Горлатого здійснено рейди до суб'єктів господарювання, які здійснюють господарську діяльність на території Тупальської, Брониківської та Несолонської сільських рад, зокрема:
- Пилорама у с. Теснівка (власник встановлюється);
- Пилорама у с. Теснівка (власник встановлюється);
- Пилорама у с. Романівка (ФОП Філоненко О.П.);
- Торгівля прод.пром.груп с. Несолонь (ФОП Кулявець Т.В.);
- Торгівля прод.пром.груп с. Тупальці (ФОП Татарчук А.П.);
- Торгівля прод.пром.груп с. Тупальці (ПП Ярошенко М.М.);
- Оброблення декоративного та будівельного каменю с. Романівка (власник встановлюється).

В результаті виїздів групи, були встановлені факти використання нелегальної праці в закладах роздрібної торгівлі – 1 особа без оформлення трудових відносин у фізичної особи-підприємця Ярошенко М.М. 8 осіб, які нелегально здійснювали трудову діяльність в сфері лісопильного виробництва і 1 особа на підприємстві з оброблення декоративного та будівельного каменю.

В процесі проведення рейду була викликана оперативна група Новоград-Волинського відділу поліції ГУНП в Житомирській області для відповідного реагування на виявлені порушення.

За результатами перевірок, з підприємцями, що використовують нелегальну найману працю була проведена роз'яснювальна робота з питань застосування трудового законодавства та запропоновано належним чином оформити трудові відносини з працівниками та надати робочій групі підтверджуючі документи.

Результати рейдів вказують на значні недопрацювання місцевих органів самоврядування щодо здійснення контролю з питань детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення.

Робоча група і надалі буде проводити рейди на території Новоград-Волинського району і просить суб'єктів господарювання забезпечити належне дотримання вимог чинного трудового законодавства в частинні оформлення трудових відносин і оплати праці.

joomlamodniyportal.ru