Друк

Обласна виставка-конкурс «Космічні фантазії»

.

Що криється у безмежжі космічного простору? Чи одні ми у Всесвіті?

Такі цікаві запитання ставили перед собою учасники 16 обласної виставки-конкурсу «Космічні фантазії», яка була проведена 22-23 квітня 2016 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «Житомирський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Житомирської обласної ради.

У виставці-конкурсі взяли участь 165 учасників у складі 24 делегацій з 5  міст та 19 районів.

Діти сьогодні, як ніколи, по-дорослому відчувають вагу, значимість і водночас крихкість людського життя. Власне бажання, прагнення миру вони висловлюють навіть устами інопланетних істот. Конкурсні роботи цьогорічної виставки по-особливому теплі і позитивні.

Про встановлення контакту із позаземними цивілізаціями учасники висловлюють такі думки: «Що, скоріше всього, нам, землянам, буде закрита така інформація доти, поки ми не навчимось жити на Землі в МИРІ та у взаєморозумінні»; «бо винести у Всесвіт людську недосконалість, агресію, нещирість та інші вади мешканців Землі – це значить внести дисгармонію в космічний порядок».

Земля кружляє у космічнім вальсі.

Вітри галактик - вічні скрипалі.

Гармонія крізь тугу дисонансів

Проносить ритми танцю по землі.

Ці ліричні рядки стали темою творчого завдання. Протягом трьох годин учасники всіх номінацій виставки-конкурсу в різних техніках та з різного матеріалу захоплено створювали дивні образи: Замріяного Всесвіту, Земля в образі чарівної дівчини у вінку, яка кружляла у вальсі  із іншими планетами, тримаючи в руці   скрипку. Мелодію цієї скрипки підхопили галактичні вітри і пронесли її ритми по землі… Журі, захопившись поетичними рядками, з усмішкою сказали,  що в них теж «руки просяться творити».

У таких заходах переможцями є всі учасники, адже вони тривалий час перебувають у колі однодумців та в атмосфері творчості, спілкуються на важливі для них теми та набувають досвід. Проте як і в кожному конкурсі журі мали визначити «космічних флагманів».

У командному заліку делегація РЦТСТУМ отримала ІІІ загальнокомандне місце і майже у всіх номінаціях є переможці:

абсолютну перемогу в роздіділі : образотворче мистецтво (секція- живопис) отримала Романюк Тетяна учениця 10 класу Слободороманівської гімназії;

- в розділі з декоративно-прикладного мистецтва, в секції-вироби з природного матеріалу І місце отримала вихованка РЦТСТУМ Ляхович Ірина;

- в секції – бісероплетіння І місце отримала учениця 8 класу Гульської ЗОШ І-ІІІ ступенів Гудіч Оксана;

- в секції - космічна лялька ІІ місце отримала учениця 6 класу Чижівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Масан Софія;

- в секції – декоративний розпис ІІ місце отримала учениця 11 класу Токарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Деюн Анастасія;

- в секції – ліплення,  диплом «За втілення творчого задуму» отримала учениця 7 класу Ярунської ЗОШ І-ІІІ ступенів Фіщук Дарина;

- в секції – вироби з шкіри, ниток хутра, диплом «За втілення творчого задуму» отримала учениця  7 класу Суслівської ЗОШ І-ІІІ ступенів  Багинська Вікторія.

Новоград-Волинський РМЦ

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/6437-oblasna-vistavka-konkurs-kosmichni-fantaziji#sigProGalleria91921cad78
joomlamodniyportal.ru