Друк

Старшокласники району вперше понюхали пороху

.

В рамках місячника військово-патріотичного виховання, сьогодні, 22 квітня, на Ужачинському військовому полігоні відбулись стрільби за участю одинадцятикласників району, яких почали навчати стрільбі з автомата Калашникова.

Організатори заходу – військова частина В2731(30 окрема механізована бригада), - надали зброю та боєприпаси, Новоград-Волинський ОМВК та відділ освіти Новоград-Волинської райдержадміністрації.

Перед початком стрільб військовими був проведений детальний інструктаж та правила техніки безпеки.

Кожному школяру було виділено по 12 набоїв, а також вони споряджалися бронежилетами та касками. Після стрільб, військові також розповіли та продемонстрували учням основи надання першої медичної допомоги в польових умовах.

В цілому цьогорічні випускники загальноосвітніх шкіл району І-ІІІ ступенів (серед них і дівчата), залишилися задоволеними стрільбою, багато хто показав гарні результати. А зі слів вчителів предмету «Захист Вітчизни», чимало вихованців мають намір вступати у військові навчальні заклади по закінченню школи.

Si vis pacem, para bellum - лат. «хочеш миру — готуйся до війни», говорить латинський вислів. Тож бажаємо нашим школярам, щоб користуватися зброєю їм довеляся в майбутньому лише на навчаннях. 

Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/6401-starshoklasniki-rajonu-vpershe-ponyukhali-porokhu#sigProGalleriaa97b3a137c
joomlamodniyportal.ru