Друк

Виконання програми зайнятості населення обговорили з новообраними сільськими, селищним головами

.

20 квітня в Центрі зайнятості відбулась нарада участь у якій взяла перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Даниленко. Нарада пройшла під керівництвом директора МЦЗ Віктора Сербіна та за участю новообраних сільських (селищного) голів.

Перший заступник голови адміністрації Наталія Даниленко підняла питання соціально-економічної ситуації в районі, перспективи співпраці голів сільських (селищної) рад та центру зайнятості, - «На цю нараду були запрошені голови сільських (селищної) рад які працюють на цих посадах тільки перше скликання для того аби мати змогу налагодити більш тісну співпрацю. Адже ви маєте розуміти, що виконання цієї програми входить в рейтингову оцінку, тому від вашої роботи в покращенні цієї програми залежить подальша оцінка діяльності. Постарайтеся активно працювати в напрямку легалізації заробітної плати, якщо ви самі не в змозі вплинути на підприємців будь ласка звертайтесь до нас, ми допоможемо. З приводу громадських робіт: теж багато залежить від вас, будь ласка залучайте людей, що стоять на обліку і спільно з центром зайнятості організовуйте такі роботи. Звертайтеся, ми завжди раді допомогти».

Директор Міського центру зайнятості Віктор Сербін у своїй промові зосередив увагу на Законі України «Про зайнятість населення», а також наголосив на необхідності співпраці, - «Ви маєте розуміти, що наша співпраця має бути досить тісною та активною, від цього багато залежить, насамперед ви маєте бути зацікавлені у забезпеченні своїх громадян роботою. За минулий рік до нас звернулося близько 6000 тисяч громадян і майже половина з них - жителі району, практично половину жителів нам вдалося працевлаштувати. Звісно є багато причин, за якими ми не можемо надати роботу тим чим іншим громадянам, одна з них: роботодавці шукають перш за все кваліфікованих спеціалістів, адже кожен боїться за стан своєї техніки, устаткування, обладнання що коштує немалих коштів і потребує належного контролю».

Також в ході наради був розглянутий порядок ведення паспортів сільських рад, які є обов'язковими для кожної ради, домовилися про організацію зустрічей з громадянами що стоять на обліку в центрі зайнятості.

Співпраця центру зайнятості та сільських (селищної) голів важлива тому, що очільники села мають володіти достатньою інформацією, аби правильно консультувати жителів про стан справ на ринку праці, адже потреби громади мають бути пріоритетними для кожного керівника сільських (селищної) рад.

Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

joomlamodniyportal.ru