Друк

«Незнання закону не звільняє від відповідальності»

.

19 квітня 2016 року було проведено інформаційно-просвітницький захід серед учнів 7-11 класів Пилиповицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на тему «Незнання закону не звільняє від відповідальності».

Захід проводився: провідним спеціалістом служби у справах дітей Новоград-Волинської райдержадміністрації Костюченко Г.П. спільно з начальником  відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги Радзивілом В.О.  Під час зустрічі неповнолітнім спеціалістом служби Костюченко Г.П. роз’яснено про аспекти адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх осіб. Особлива увага приділялась застереженню від  вчиненню протиправних дій: вживання спиртних напоїв, скоєння правопорушень, перебування у місцях масового відпочинку  молоді, тютюнопаління. Учням школи наголошено на важливості розуміння перспектив свого життя та шляхів  їх досягнення відповідно до їх реальних можливостей, але без порушення їх прав та інтересів.

Радзивіл В.О. надав інформацію про надання безоплатної правової допомоги різним категоріям населення, в тому числі дітям-сиротам, та дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям, які постраждали від насильства в сім'ї.

В ході заходу проведено вікторину серед школярів з метою визначення рівня правової освіти та правової свідомості, набуття навичок швидкої орієнтації в морально-правових колізіях, які виникають у повсякденному житті підлітків. 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/6389-neznannya-zakonu-ne-zvilnyae-vid-vidpovidalnosti#sigProGalleria44389c3fb9
joomlamodniyportal.ru