Друк

Семінар-нарада із керівниками підприємств, організацій та установ району

.

Під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Андрія Подіка сьогодні, 31 березня, відбувся семінар-нарада за участі керівників підприємств, організацій та установ району, а також представників області.

Участь в нараді взяв начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Василь Ткачук.

Нарада була проведена з метою обговорення і вирішення проблем щодо забезпечення належного функціонування системи охорони праці на підприємствах АПК під час виконання весняно-польових робіт.

Інформувати керівників підприємств з питань охорони праці приїхали представники відповідних установ області, ними був піднятий ряд питань, кожне з яких було детально розглянуте.
Зокрема:

1. Основні пріоритети діяльності Держпраці України на 2016 рік. Заходи щодо посилення наглядової діяльності та профілактики виробничого травматизму на підконтрольних підприємствах.

2. Про стан охорони праці на підприємствах агропромислового комплексу району. Основні заходи щодо запобігання травматизму при проведенні весняно-польових робіт
По двох питаннях виступав начальник відділу нагляду в АПК ТА ССК Управління Держпраці у Житомирській області Володимир Шевчук.

3. Основні види діяльності ОКП «Обласний учбово-курсовий комбінат Житлово-комунального господарства» щодо навчання та перевірки знань з питань охорони праці керівників, спеціалістів та працівників – доповів заступник директора ОКП «Обласний учбово-курсовий комбінат Житлово-комунального господарства» Василь Горпиніч.

4. Посилення відповідальності за порушення законодавства про працю – інформувала Тетяна Захарова, головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Житомирській області

5. Додержання законодавства про охорону праці щодо охоронної зони магістральних газопроводів. Безпечне використання газу в промисловості – розповів Олександр Щербак головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Житомирській області

6. Про порядок проведення атестації робочих місць – доповідала Зоя Пеньківська – начальник відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Житомирській області.

В результаті наради керівники підприємств, організацій та установ району отримали відповіді на хвилюючі питання. Обговорили також питання нарахування заробітної плати з урахуванням всіх вимог трудового кодексу. На прикладі підприємств міжнародного рівня підняли питання дотримання вимог охорони та безпеки праці. Для отримання більш детальної інформації та подальшої консультації фахівці надали свої контактні телефони. Спеціалісти наголосили на досить плачевній статистиці по кількості виробничого травматизму та закликали до співпраці та до сприяння покращення безпеки працівників.

Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

joomlamodniyportal.ru