Друк

29 березня - відбулося ІІІ засідання сесії районної ради VII скликання

.

Цього разу депутати працювали в незвичному режимі, нагадаємо, що Верховною Радою України було ухвалено зміни до статті 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо поіменних голосувань.

Тому депутатам Новоград-Волинської районної ради довелося на практиці відчути зміни в цьому Законі. Оскільки у великій залі засідань Будинку рад електронна система голосування ще не встановлена, кожен депутат ставив підпис навпроти свого прізвища у відповідній графі після кожного прийнятого рішення.
Традиційно, засідання проходило під керівництвом голови районної ради Дмитра Рудницького та за участю голови райдержадміністрації Володимира Михнюка і заступника голови районної ради Анни Громико.
Загалом на сесії розглянули 17 важливих питань, але найболючішим виявилося питання ремонту доріг. Багато зауважень пролунало на адресу керівника філії «Новоград-Волинського райавтодору» Лавренюка О.П. Також по питанню ремонту доріг було прийнято два депутатські запити. З приводу незадовільного стану доріг в районі Володимир Михнюк зауважив, що райдержадміністрацією робиться все можливе в напрямку покращення. Проте далеко не всі дороги підпорядковуються РДА чи місцевому самоврядуванню. Цю проблему має вирішити децентралізація – об'єднані територіальні громади матимуть змогу безпосередньо займатись обслуговуванням доріг на підвідомчих їм територіях.
Загалом уважно розглянувши кожне з питань депутати прийняли зважені рішення.
Голова районної ради Дмитро Рудницький подякував депутатам за плідну та злагоджену роботу: «Дякую за ваше терпіння, ми всі бачимо наскільки тяжко працювати без електронної системи голосування, яку, ми сподіваємось, невдовзі встановлять, але не зважаючи на всю складність цієї сесії ми впорались і добре попрацювали. Дякую за розуміння та за вашу роботу!»

Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

joomlamodniyportal.ru