Друк

Голова обласної державної адміністрації відвідав Новоград-Волинське дослідне лісомисливське господарство

.

В рамках робочого візиту до Новоград-Волинського ДЛМГ, голова Житомирської ОДА Сергій Машковський та голова райдержадміністрації Володимир Михнюк оглянули всі етапи деревообробки.

Після чого в Новоград-Волинському лісгоспі відбулася нарада за участю голови ОДА Сергія Машковського, голови райдержадміністрації Володимира Михнюка, голови районної ради Дмитра Рудницького, міського голови Віктора Весельського, керівника ДП «Новоград-Волинського досвідного лісомисливського господарства» Степана Нусбаума та начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського.

Сергій Машковський подякував усім за хороші результати, які має область в галузі лісогосподарства, після усіх перевірок не було виявлено ніяких претензій. «Дякую за вашу щоденну роботу, за створення робочих місць, за хороший рівень заробітної плати, за гарне наповнення бюджету».

Ми зібралися тут обговорити досить проблемне для галузі питання реформування, яке планується в Україні. Обласна рада не залишиться осторонь цього питання, адже влада сьогодні цією реформою хоче зруйнувати все, що ви разом так довго будували. Сьогодні лісогосподарська галузь Житомирської області повністю відмовилась від державного дофінансування, і успішно процвітає показуючи хороші результати. Я разом з вами буду відстоювати наші права, ця реформа в тому вигляді, в якому вона є зараз просто неприйнятна і має бути удосконалена. Адже зараз наша держава не прислухається до людей, що збагатили цю галузь і більше того, вони навіть не надають ніякої конкретної інформації, що стосується реформи – а це просто неприпустимо».

Андрій Курінський відзвітував про фінансові результати. «ПДФО на кінець року склало майже 63 млн. грн., в 1.5 разів збільшилась кількість штатних працівників, 20 сільськогосподарських підприємств в області працюють на успішний фінансовий результат.

«Думаю всім нам не байдужа доля нашої галузі і ми разом маємо робити все, що в наших силах аби держава не зруйнувала те, що ми так наполегливо створювали. Лише в минулому році наше підприємство сплатило до бюджету 25 млн. грн. В нас все чесно та прозоро ми не боїмося перевірок. І більше того ми першими відкликнулися на допомогу армії, коли війна прийшла в нашу країну. Лісники завжди з владою та народом і ми розраховуємо на підтримку» розповів Степан Нусбаум.

Загалом на нараді обговорили співпрацю лісогосподарської галузі з владою, Сергій Машковський особисто пообіцяв повну підтримку з своєї сторони. «Ми писатимемо звернення до Міністрів, до Президента України, але не дамо загубити те, що ви стільки піднімали».

Голова районної державної адміністрації Володимир Михнюк: «Радий всіх вас бачити на Звягельській землі. Хочеться сказати, що наш район є досить самодостаній, досить добре функціонує 2 лісогосподарських підприємства в Новограді-Волинському та Городниці, які є опорою для району. Керівники підприємств допомагають і військовим, і в будівництві фортифікаційних споруд. Думаю, що і в майбутньому ми будемо співпрацювати. Спільними зусиллями ми зможемо довести, що не можна руйнувати лісове господарство. Дякую усім за допомогу та співпрацю».

Голова ОДА Сергій Машковський теж в свою чергу подякував усім за ділову зустріч. «Те, що ми тут усі зібралися обговорити важливу для усіх проблему говорить про нашу єдність і про двосторонній зв'язок, запевняю, що на підтримку з області ви можете розраховувати, ми відстоїмо ті надбання та донесемо нашу позицію до верхів. Дякую усім присутнім».

Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

joomlamodniyportal.ru