Друк

Круглий стіл з питань децентралізації за участю фахівців з області

.

24 лютого в смт. Городниця та с. Ярунь відбулися виїзні засідання за «круглим столом» на тему: «Децентралізація влади та реформування місцевого самоврядування».

Захід відбувся за ініціативи обласної ради та Офісу реформ у Житомирській області спільно з Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування Житомирської облдержадміністрації та Житомирської обласної ради.

Про хід об'єднання територіальних громад та впровадження реформи з децентралізації влади присутніх інформували голова райдержадміністрації Володимир Михнюк, голова районної ради Дмитро Рудницький, радник голови Житомирської обласної ради з питань взаємодії з територіальними громадами та органами виконавчої влади Петро Рудницький, директор Офісу реформ в Житомирській області Роман Слідзевський, провідний фахівець навчально-організаційного відділу центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Житомирської обласної державної адміністрації та Житомирської обласної ради Катерина Цвєткова. Участь в обговоренні взяли сільські голови та активні представники громад.

На зустрічах учасники розглянули перші результати децентралізації на Житомирщині, обговорили проблемні питання процесу децентралізації, висловили особисте бачення щодо вдосконалення реформи територіальної організації та системи місцевого самоврядування, правового регулювання децентралізації в Україні.

Нагадаємо, що від Новоград-Волинщини пропонувалося кілька варіантів об'єднань. Останній з них направлено на ухвалення обласного Офісу реформ. Згідно поданого перспективного плану, в Новоград-Волинському районі буде утворено 6 територіальних громад: Карта Новоград-Волинського району за перспективним планом формування територіальних громад

Голова райдержадміністрації Володимир Михнюк зазначив, потрібно розвиватись, впроваджувати реформу, бо дороги назад немає, і ми не можемо далі так жити. Об'єднання, як ми вже бачимо навіть з нинішніх прикладів, не має бути з 2-3 сіл. Бо в такому разі громади нічого не виграють. Об'єднуватися треба так, аби в результаті утворити потужну, спроможну структуру із землею, матеріальним і кадровим потенціалом. Також він навів аргументи на користь об'єднання та пропонував не затягувати цей процес. Тим більше, що на даний момент держава стимулює та підтримує ті громади, які об'єднуються добровільно.

Сектор інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

joomlamodniyportal.ru