Друк

Зональний огляд в клубі с.Поліянівка

.

Огляд колективів художньої самодіяльності, присвячений 25-ій річниці Незалежності України, продовжив свою роботу 20 лютого в клубі с.Поліянівка.

Незважаючи на те, що на землю знову випав білий холодний сніг, в новому закладі культури було тепло і затишно. У фойє красувалася виставка нових робіт відомого художника з села Ужачин А.В. Косяка. Присутні з цікавістю розглядали роботи і висловлювали щирі слова подяки народному аматорському художнику.

Огляд розпочала заступник голови районної державної адміністрації Н.В. Даниленко. В своєму виступі вона сказала, що, згідно Указу Президента України за № 69/2015 від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні», 20 лютого установлено в Україні Днем Героїв Небесної Сотні. Вона закликала згадати Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять, сказала вона, всіх невинно убитих, згуртує нас живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилімо голови перед нашими героями. За тим, під звуки метроному, присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Огляд розпочався піснею на слова і музику Н. Бурмаки «Не бійся жити», яку виконала А.Охман із села Федорівка. Далі огляд проходив у звичайному руслі. Приємним було те, що в звітних програмах колективів було враховано не лише тематику огляду, а і День Пам'яті Героїв Небесної Сотні. Всього прозвітувалось дев'ять закладів культури, а ті колективи, які з певних причин не змогли прозвітуватись зараз, сказала Н.В.Даниленко, прозвітуються пізніше. Вимоги ставляться до всіх одинакові. Членами журі, голова якого - заслужений працівник культури України Ю.Лагасюк, було уважно переглянуто виступи художніх колективів із сіл: Романівка, Кропивня, Слобода Романівська, Федорівка, Ужачин, Несолонь, Тупальці, Поліянівка і Миколаївка. Звичайно, хтось виступив краще, а хтось гірше, але всі готувалися, старалися, і хвилювалися в творчому змаганні. Це були, здебільшого, співочі колективи: вокальні групи із сіл Кропивня, (зав. клубом Лосовська З.Ф.), Несолонь (директор БК Сарган Н.Я.), сподобався членам журі чоловічий колектив Будинку культури села Тупальці (директор БК М.П.Дейнека), цікавими були інсценізація «Повертайтесь живими» с.Романівка, та уривок із п'єси М.Старицького «За двома зайцями» (с.Ужачин), хореографічний ансамбль «Капітошка» с.Романівка. Майже професійно прозвучали твори молодих виконавців із с. Слобода Романівська Н.Шапран і О.Тимощука, та М.Сущук і Н.Колянди із села Ужачин. На огляді прозвучали власні вірші М.Дейнеки і Ю.Василенко. Шкода, що на зональному огляді не було жодного музичного колективу, хотілося б більше уваги приділити хореографії. А взагалі, підводити підсумки на сьогодні рано, тому що огляд впевнено крокує по району, і хочеться вірити, що на нас чекають нові творчі колективи і цікаві виконавці.
Всім учасникам художньої самодіяльності дякую за пісню, за гарне слово, за тепло сердець і безмежну любов до рідної України. І на завершення уривок із вірша, якого я дуже люблю:

Наша пісня - Дар від Бога,
Влухайся гарненько
І відчуєш як у серці
Заб'ється серденько
Ти почуєш, як у пісні
Жайворон співає
Як соловей в темнім гаї
Сонце зустрічає...
Передаймо цей дар далі
Від роду до роду,
Щоби душа не збідніла
Нашого народу!

Завідуюча РМЦНТ
М. Повторейко

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/6145-zonalnij-oglyad-v-klubi-s-poliyanivka#sigProGalleriae22f18edf0
joomlamodniyportal.ru