Друк

Творчий звіт колективів художньої самодіяльності у Будинку культури с.Орепи

.

Вже другу суботу поспіль у Новоград-Волинському районі проходять зональні звіти творчих колективів художньої самодіяльності, присвячені 25-тій річниці Незалежності України.

Такі звіти проводяться з метою покращення, розвитку і популяризації аматорського мистецтва, виховання загальнолюдської культури, залучення людей до джерел народної творчості. 13 лютого естафету від районного Будинку культури с.Ярунь прийняв Будинок культури с.Орепи. Цього разу свої творчі таланти представляли колективи сіл: Орепи, Гульськ, Стриїва, Кануни, Колодянка, Кожушки, Тернівка, Івашківка.

Пісень упродовж творчого вечора на сцені було багато, одна від одної кращі, і колективи представили їх на високому рівні.
Тепло зустріли глядачі учасників Орепівського Будинку культури, які і розпочали огляд. Серед них: Данилюк Валерія, Блезниченко Олександра, вокальний колектив «Метелики» та танцювальний колектив «Посмішка». В яскравих костюмах вони виконали ряд пісень на українську тематику («Ой, ти, дівчино», «Пісня солов'їна», «Годі, браття, сумувати», «Україна – це ти!», «Черевички»).
Високої похвали заслужив виступ учасників вокального колективу «Веселі молодички» та дитячого танцювального гуртка «Віночок» Будинку культури с.«Колодянка» начолі з талановитою завідуючою закладу Юлією Сірковою.
Не залишила байдужими нікого з глядачів учасниця творчого огляду з с.Івашківка Савіцька Вікторія, яка майстерно, з душею прочитала поему Лесі Українки «Русалка». Приємним є той факт, що до творчих оглядів, які присвячені 25-ій річниці Незалежності України, залучаються також представники різних національних меншин. Таким прикладом був виступ учасників циганського дуету – Квятковської Олени та Рустама, які представляли с.Івашківку з циганською народною піснею «Івушка».
Високу виконавську майстерність, чистоту та гармонійність звучання пісень показали учасники з с.Гульськ, а саме: Гудіч Оксана, Коржицька Діана та Дубравська Олена. А Захар Мулько, який звернувся до глядачів з авторською піснею «Прокидайся», наголосив на тому, що ми не маємо права забувати про тих, хто зараз захищає Україну від ворога на сході.
Щирі овації дісталися і учасникам з с.Кожушки, а конкретно сімейному колективу – Вадиму Сологубу, Ользі Сологуб та маленькій зірочці естради Вікторії Сологуб.
Справжній патріотизм та любов до Батьківщини у виконанні українських пісень та віршів українських письменників показали представники Тернівського Будинку культури, до складу яких увійшли: Іоанна Півоварчук, Тетяна Романюк, Олена Троцька, Оксана Шевчук.
Світлі перспективи і у вокальних колективів «Полісяночка» (с.Стриїва), «Канунівчанка» (с.Кануни) - українські народні пісні та патріотичні вірші у їхньому виконанні нікого не залишили байдужими.
Під гучні оплески залу, зі словами подяки за подароване свято, до учасників аматорських колективів та до глядачів звернувся Орепівський сільський голова Романюк Сергій Вікторович, після чого захід завершився Державним Гімном України.
А зональні огляди тривають, і наступного разу, 20-го лютого, свої творчі таланти будуть представляти учасники Поліянівської та Барвинівської зон. Отож, до нових зустрічей.

Іванна Конончук,
методист РМЦНТ

joomlamodniyportal.ru