Друк

Про механізм направлення зразків продукції до Кувейту

.

З 21 по 27 лютого 2016 року в Кувейті відбудеться Міжнародна кувейтська торгівельна виставка, яка є масштабами виставковим заходом на території емірату та охоплюватиме всі без виключення сфери ділової активності.

Основною метою виставкового заходу стане налагодження контактів між іноземними компаніями та місцевими бізнесменами, що визначається необхідністю укладення агентських угод, як основної умови входження на ринок арабських монархій Перської затоки.
У разі зацікавленості щодо участі у виставці просимо надіслати зразки продукції до Кувейту через міжнародні кур'єрські служби, у разі відсутності іншої можливості їх доставки до емірату, при цьому у якості отримувача зазначати виключно Посольство України в Державі Кувейт, без зазначення жодної контактної особи.
Згідно з кувейтським податковим законодавством, розмір ввізного мита становить не менше 5% від оціночної вартості вантажу, проте не менш його ринкової вартості на момент прибуття в митну зону Кувейту. При цьому, дипломатичні представництва, акредитовані в країні, звільняються від оподаткування. Таким чином, суттєво мінімізуються витрати, пов'язані з доставкою зразків вітчизняної продукції для презентаційних заходів в еміраті.
В той же час слід зауважити, що пропозиція стосується виключно виставкових експонатів.
Водночас, відразу ж після оформлення відправлення в Україні, слід невідкладно інформувати Посольство з даного приводу та надіслати копії

відправних документів на електронну адресу дипустанови (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).
Це дасть змогу диппредставництву своєчасно підготувати усі необхідні документи для розмитнення вантажу за нульовою ставкою та уникнути сплати дипустановою вартості його зберігання у митній зоні Кувейту.

При оформленні відправлення необхідно вказати наступні поштові реквізити Посольства України в Державі Кувейт:
Embassy of Ukraine in the State of Kuwait
P.O. Box: 7588, Hawalli - 32096,
Al-Surra area, Block 5, Str.l,Build 37
Kuwait
T: +965 25318507

Враховуючи вищезазначене, просимо розповсюдити дану інформацію серед підприємств, які зацікавлені у налагоджені експортних поставок продукції до країн Перської затоки.

Директор департаменту
О.А. Шатило