Друк

Звернення до мешканців Житомирщини

.

Шановні добродії! Рятувальники звертаються до Вас з приводу ситуації, що сталася на водних просторах нашої країни.

Незважаючи на комплекс запроваджених заходів, широке висвітлення випадків загибелі у засобах масової інформації та роз'яснювальну роботу, що проводиться підрозділами ДСНС України, лише з початку цього року на території нашої держави вже зареєстровано 9 випадків загибелі людей на воді, серед яких 1 дитина.

Жахлива трагедія сталась 1 січня на р.Сейм в м.Путивль Сумської області. О 10:42 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що необхідна допомога рятувальників. За попередніми даними, на зазначеній водоймі рибалив чоловік, який провалився під лід.

О 14:09, бійці ДСНС, у ході пошукових заходів, підняли його тіло з водойми.

Ще один випадок із летальним наслідком стався 2 січня у с. Сінне Богодухівського району Харківської області. За попередніми даними, місцевий мешканець хотів скоротити шлях та пішов через водойму. На середині ставка, 250 метрів від берега, крига не витримала, чоловік провалився під лід та потонув.

У зв'язку з цим, рятувальники звертаються до усіх громадян із суворим попередженням: будьте уважні, вкрай обережні у поводженні на кризі.
У жодному разі не виходьте на тонкий лід. Перш ніж ступити на нього, переконайтесь, що він міцний. Але категорично забороняється робити це ударами ніг! Місця, де лід неміцний, видно здалеку: ці ділянки темніші.

Зазвичай тонким лід буває поблизу берегів, кущів, у гирлах стічних вод і місць, де б'ють джерела. Міцність льоду тут послаблена течією. Під час руху по замерзлій водоймі варто обходити небезпечні місця та ділянки, вкриті товстим шаром снігу. Якщо ви опинились на кризі, що недостатньо міцна, припиніть рух і повертайтесь своїми слідами, не відриваючи ніг від поверхні льоду.

Батьки! Пильнуйте своїх дітей та не відпускайте їх гратися на замерзлих водоймах!

Управління ДСНС України
у Житомирській області