Друк

Тематичне заняття з міськими, селищними та сільськими головами

.

Сьогодні начальник районної військової адміністрації Іван Туровський провів тематичне заняття з міськими, селищними та сільськими головами.

На нараді обговорили питання, що стосуються надання методичних рекомендацій органам місцевого самоврядування з виконання заходів правового режиму воєнного стану на території району. Нарада відбулась за участю: заступника начальника РВА Олександра Паламарчука, голови районної ради Артура Загривого, голів територіальних громад Новоград-Волинського району, керівників правоохоронних органів, комендантів міст Новоград-Волинський, Баранівка та смт. Ємільчине.

Під час виступу, Іван Туровський поінформував присутніх стосовно нормативно-правової бази та її застосування у частині функціонування РВА під час військового стану. Окремо, наголосив присутнім про створення комендатур та їх правовий режим функціонування в м. Новоград-Волинський, Баранівка та смт. Ємільчине. Крім того, очільник району зупинився на питаннях дотримання правового режиму військового стану на території інших громад.

На питаннях забезпечення правових заходів  воєнного стану на території регіону зупинився заступник коменданта м. Новоград-Волинський підполковник Руслан Рудюк.

В.о начальника Новоград-Волинського міськрайонного управління ДСНС в Житомирській області Юрій Долевич ознайомив присутніх з наявними силами та засобами підрозділів ДСНС на території району їх спроможності ліквідовувати надзвичайні події. Окремо, керівник служби ДСНС поінформував про здійснені заходи щодо створення місць укриття в освітніх закладах району. Так, зі слів Юрія Долевича стало відомо, що місцями укриттями забезпечені понад 80% освітніх закладів району, а також триває робота по їх створенню.

Також, перед присутніми виступив начальник РТЦК полковник Олег Куліковський, який довів до присутніх наявні елементи мобілізаційної обстановки на території Новоград-Волинського району.

За результатами наради начальник районної військової адміністрації Іван Туровський надав відповідні доручення.