Друк

Велике будівництво на Житомирщині: У 2021 році в області буде побудовано та реконструйовано майже 250 кілометрів доріг, – Віталій Бунечко

.

Сьогодні, 22 квітня, голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко разом із представниками ЗМІ відвідали один із об’єктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» – відрізок дороги Кам’янка-Вільськ.

 

Під час пресбрифінгу голова ОДА розповів про реалізацію на Житомирщині нових об’єктів дорожнього будівництва.

 

«Цьогоріч ми підійшли до формування переліку доріг у тісній співпраці з народними та обласними депутатами Житомирщини. Вони як представники громад, що їх обрали, безпосередньо брали участь у визначенні пріоритетних ділянок для ремонту серед наданих місцевою владою проєктів», – сказав Віталій Бунечко.

 

На 2021 рік у рамках програми Президента до реалізації заплановано 29 місцевих об’єктів дорожнього будівництва загальною протяжністю 83,4 км та 48 об’єктів державного значення загальною протяжністю 174 км. За цей рік буде побудовано та реконструйовано майже 250 кілометрів доріг, що пролягають в 31 громаді області.

 

«Також за рахунок залишків минулорічної субвенції у розмірі понад 100 мільйонів гривень планується завершити 3 об’єкти, один із яких – це довгоочікуваний капітальний ремонт автомобільної дороги «Вільськ-Кам’янка», яка надасть можливість забезпечити належного сполучення між Оліївською та Житомирською територіальними громадами», – додав Віталій Бунечко.

 

Голова ОДА також нагадав, що за 2020 рік було влаштовано нове асфальтобетонне покриття на 187 км доріг у Житомирській області. Загалом протягом минулого року побудовано 46 кілометрів автотрас державного значення та 141 кілометр місцевих та комунальних доріг у населених пунктах,  між містами та селами області.

 

Вартість усіх виконаних ремонтних робіт по місцевим дорогам становила 1,3 мільярди гривень, у тому числі співфінансування з боку громад – 30 мільйонів.

 

Нагадаємо, що в рамках програми Президента “Велике будівництво” буде створено нове сучасне дитяче інфекційне відділення.