Друк

Вакцинація від COVID-19 на Житомирщині: у Тетерівському дитячому будинку-інтернаті проведено щеплення вакциною Pfizer. ВІДЕО

.

20 квітня у Житомирській області проведено другий день щеплення від COVID-19 вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech.

 

Імунізація даною вакциною розпочалася вчора, 19 квітня, з працівників та підопічних Житомирського геріатричного пансіонату (с.Іванівка) та Бердичівського геріатричного пансіонату Житомирської обласної ради.

 

Ще 54 підопічних Житомирського геріатричного пансіонату було вакциновано сьогодні, загалом протягом двох днів – 138 осіб. У Бердичівському геріатричному пансіонаті щеплено 72 особи.

 

Мобільна бригада з вакцинації від COVID-19, утворена при КП «ЦПМСД» Житомирської міської ради, сьогодні також провела імунізацію вакциною Comirnaty (Pfizer-BioNTech) у Тетерівському дитячому будинку-інтернаті Житомирської обласної ради.

 

Всього 20 квітня вакциновано 25 працівників та 53 підопічних даного закладу.

«Щойно провакцинувався та хочу закликати всіх до вакцинації, бо є така можливість побороти пандемію і ми маємо нею скористатися. Це єдиний перевірений спосіб подолати COVID-19», – наголосив в.о. директора будинку-інтернату Володимир Мазяр.

Нагадаємо, що Житомирська область отримала першу партію вакцини Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech 17 квітня у кількості 1170 доз. Всього до області буде поставлено 4680 доз цієї вакцини. 

 

На обласному складі вакцина зберігатиметься в спеціальних термоконтейнерах із сухим льодом, здатним підтримувати наднизькі температури. Звідти попередньо розморожені до +2 – +8 °C флакони з вакциною щодня видаватимуть мобільним бригадами, які мають їх використати її протягом 120 годин.

 

Щепити цією вакциною будуть персонал та підопічних будинків для літніх людей, потім – працівників ДСНС та прикордонників.

 

За кожним щепленням першою дозою вакцини буде зарезервовано другу дозу з цієї ж партії.  

 

Довідково. Тетерівський дитячий будинок-інтернат Житомирської обласної ради розрахований на одночасне проживання 120 вихованців (хлопчиків) з помірною, тяжкою і глибокою розумовою відсталістю та стійкими розладами психіки, які потребують догляду, навчання та реабілітації, можуть самостійно пересуватись та частково себе обслуговувати (ІІ-III профіль).

 

У даний час на повному державному утриманні перебуває 79 вихованців, із них четверо – позбавлені батьківського піклування.

 

Також від 01 вересня 2020 року на базі Тетерівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради створена одна група транзитного перебування для 5 дітей з інвалідністю підгрупи А, які попередньо отримували послуги в Романівському дитячому будинку-інтернаті (до моменту влаштування в сімейні або наближені до сімейних форми виховання). 

 

У дитячій установі  працює 94,5 штатних працівників.