Друк

Участь в онлайн-нараді з питань реалізації державної соціальної політики

.

Сьогодні, 15 квітня, відбулась онлайн-нарада із питань реалізації державної соціальної політики під керівництвом заступників голови Житомирської ОДА Віктора Градівського та Юрія Оханського за участю голови Новоград-Волинської райдержадміністрації В’ячеслава Авраменка, першого заступника голови райдержадміністрації Івана Туровського, керівників структурних підрозділів Новоград-Волинської районної державної адміністрації, міських, селищних, сільських голів територіальних громад.
Зокрема, на обговорення було винесено такі питання:
- щодо передачі майна з державної власності в комунальну власність ЦНАП;
- забезпечення влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання. Розвиток мережі дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.
- введення посад фахівців із соціальної роботи в тих громадах району, де їх нема;
- питання щодо організації та проведення селищними та сільськими головами з питанння необхідності прийняття програм оздоровлення та відпочинку дітей на 2021 рік, виділення коштів на оздоровчу кампанію.
- питання щодо створення на території району притулків для осіб, які потерпають від домашнього насильства, для мешканців територіальних громад;
- про організацію роботи щодо подання заявок на отримання субвенції з державного бюджету на створення мережі спеціальних служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства за ознакою статі від домашнього насильства та/ або насильства за ознакою статі.
- кількість ліквідованих несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів за даними з електронного сервісу «Інтерактивна мапа Міністерства екології та природних ресурсів України» (ecomapa.gov.ua);
Майже всіма райдержадміністраціями утворено постійну комісію з питань поводження з безхазяйними відходами на місцях.
- питання щодо закріплення полезахисних лісових смуг за постійними користувачами.
По даним питанням звітували голови районних державних адміністрацій.
За результатами наради надано відповідні доручення.