Друк

На Житомирщині масштабуватимуть мережу Школи Супергероїв.

.

Сьогодні, 08 липня, Житомир відвідала українська журналістка та ведуча, кураторка та голова піклувальної ради проєкту  “Школа Супергероїв” Наталія Мосейчук. Разом із заступником начальника Житомирської ОВА Юрієм Денисовцем та директоркою Департаменту освіти і науки ОВА Наталією Осипович, вона ознайомилася з роботою безкоштовних Шкіл Супергероїв у медичних закладах Житомирщини.

«Дітям важливо мати вікно у світ. Коли вони потрапляють у лікарню, це новий, страшний досвід. Тому поруч має бути щось зі звичайного життя – вчитель і школа, книжка, казка. Все це дає Школа Супергероїв», – зазначила телеведуча Наталія Мосейчук.

«Школа Супергероїв» – перший в Україні освітній проєкт для дітей, які перебувають у лікарнях. Це школа на базі медичного закладу зі спеціально облаштованими класами, сучасними технологіями та методикою викладання, яка враховує режим лікування дітлахів.

У Житомирі функціонують дві Школи Супергероїв – на базі Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні та Дитячої лікарні ім. В. Й. Башека. Гості оглянули ці освітні простори, ознайомилися з матеріально-технічною базою й відвідали заняття.

«Створити умови дітям, в яких вони почувалися б комфортно в лікувальному закладі — це величезна допомога лікарям та батькам. Адже ментальний стан безпосередньо впливає на одужання наших юних пацієнтів» — зазначає директор КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради Юрій Довгополий.

Візит гостей спрямований на покращення умов для навчання, а також розширення таких просторів в інших медичних закладах. Нині у класах комфортно можуть розміститися від 8 до 12 учнів, а охочих навчатися буває більше. Простір оснащений всім необхідним, аби навчання для маленьких пацієнтів було комфортним і цікавим, — зручними партами, шкільними приладдями, зоною для відпочинку, бібліотекою, екраном тощо. 

Довідково. Школа супергероїв – це урядовий проєкт, створений за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Його мета – дати дітям, які проходять тривале лікування в медзакладах, можливість продовжувати навчання.

З сайту ЖОВА