Друк

Долучайтеся до проєкту «Брама» – онлайн-варти України!

.

У віртуальному просторі почав діяти новий проєкт з кібербезпеки BRAMA (БРАМА). Це синергія громадян, приватного та державного секторів у протидії дезінформації та незаконному контенту в інформаційному просторі.

На меті проєкту є знищення російських осередків в Інтернеті, зменшення рівня булінгу та цькування в мережі, протидія наркотикам та шахрайству, навчання та тренінги з кібергігієни, просвіта населення щодо інформаційної гігієни, залучення та мотивація громадян до активної громадянської позиції тощо. 

Для блокування того чи іншого джерела необхідно надсилати скарги. Чим більше буде скарг, тим більша ймовірність того, що джерело буде заблоковано. Саме з цією метою небайдужі громадяни можуть стати частиною «BRAMA». 

Проєкт пропонує учасникам можливість повідомити про джерело неприйнятного контенту для подальшого масового надсилання скарг спільнотою та подальшим блокуванням такого джерела. Кожен зможе допомогти заблокувати джерело неприйнятного контенту шляхом долученості до масового надсилання скарг. Учасники проєкту стануть обізнаними в питаннях медіа та кіберграмотності, будуть поінформовані про небезпечні схеми шахрайств, які ширяться мережею та фейки, що просувають вороги в український медіапростір. 

Станом на січень 2024 року учасниками спільноти заблоковано понад 26 тисяч джерел поширення неприйнятного контенту. Організатори зазначають, роботи ще багато і є потреба у допомозі нових небайдужих і активних учасників. 

Приєднатися до проєкту можна за посиланням https://t.me/+DROfHlIfZ4Y5ZWEy

З сайту ЖОВА