Друк

Засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Звягельській районній військовій адміністрації

.

Сьогодні відбулось друге засідання нещодавно утвореної ради на якій обговорили багато нагальних питань.

Серед них: порядок надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; зміни щодо порядку виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам; обговорення та затвердження плану роботи Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Звягельській районній військовій адміністрації на 2024 рік.
Крім того, спільно з представниками благодійних фондів вирішили звернутись до громад району, аби ті в майбутньому терміном в 10 днів звітували про всю отриману гуманітарну допомогу.
Голова ради Тетяна Крат говорила про важливість об’єднання всіх переселенців району, адже тільки тоді буде видно прогрес у розв'язанні всіх питань та тільки тоді налагодиться спілкування. Вирішили створити вайбер групу та сторінку в соціальній мережі фейсбук та саме таким чином утворити доступну всім площину для спілкування. Там висвітлюватимуть діяльність ради проводитимуть опитування та спільно вирішуватимуть проблему кожного.
Зараз для держави та для кожного українця важлива єдність, саме тому така рада функціонує та саме тому адміністрація спільно з переселенцями налагодить співпрацю та буде робити все можливе для того аби ВПО почувались комфортно та в безпеці.