Друк

На Житомирщині продовжується навчання для громадян України, які бажають усиновити дитину

.

Тренери Житомирського обласного центру соціальних служб продовжують навчати групи громадян, які бажають усиновити дитину.

 

 

Учасники навчання мають можливість здобути знання та навички у сферах компетентностей, необхідних для успішного виховання та розвитку дитини у новій сім’ї. Серед питань, які розглядають майбутні  батьки — забезпечення захисту та безпеки дитини, задоволення її потреб у розвитку, зміцнення стосунків з родиною.

 

Зараз на території Житомирської області проживає 593 усиновлених дитини у 505 сім’ях. Проте ще 679 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебувають на регіональному обліку дітей, які можуть бути усиновлені, з них 84 — мають інвалідність.

 

Нагадаємо, що в умовах воєнного стану, усиновлення дітей, які перебувають на території України, можливе лише в тих регіонах, де немає воєнних дій та працюють державні органи влади України.

 

Офіційну інформацію стосовно дітей, які підлягають усиновленню має право надавати служба у справах дітей за місцем, де дитина перебуває на обліку і лише кандидатам в усиновлювачі.

 

Діти, які залишились сиротами внаслідок воєнного конфлікту та ще не перебувають на обліку з усиновлення, не можуть бути усиновленими.

 З сайту ЖОВА