Друк

Сьогодні вперше відзначили День Європи в Україні

.

Начальник Звягельської РВА Іван Туровський, перший заступник начальника РВА Юрій Оханський, голова районної ради Артур Загривий та працівники адміністрації були присутні на урочистій події.

  Цьогоріч Україна відзначає День Європи разом із країнами Європейського Союзу – 9 травня. Це важлива подія та ще один крок до наближення з Європою.

 

Ми не просто синхронізуємо свій календар з європейським, ми вкотре стверджуємо свою приналежність до ціннісного простору, де немає місця Дню перемоги в радянсько-російському квазірелігійному культі переможців. Після Революції Гідності 2014 року, ми почали відходити від радянської традиції «победобєсія», заміщуючи нав‘язані традиції на свідомо обрані європейські.

 

«Ідея об’єднання Європейських країн виникла через спільне прагнення до інтеграції, аби не допустити кровопролитних воєн, що розділяли Європу – це все помилки минулого, які здавалось би не мають повторюватись. Проте Україна як ніхто пізнала ціну єдності демократичних країн, адже саме їх підтримка допомагає нам стримувати ворога.

Наше бажання стати одним цілим з Європою для ворога стало ключем до воєнних дій, але ми не здамось. Ми доведемо всьому світу, що ми гідні бути на рівні з Європою. Ми Переможемо і втілимо всі свої мрії.

З святом вас шановні земляки, рухаємось до Перемоги!», – йдеться в повідомленні начальника РВА.