Друк

Децентралізація: 14 березня громади Житомирщини запрошуються до участі в онлайн-зустрічі щодо механізмів компенсації за пошкоджене та знищене під час війни майно. РЕЄСТРАЦІЯ

.

14 березня об 11:00 Проєкт USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України проводять Координаційну онлайн-зустріч «Законодавчі механізми компенсації за пошкодження та знищення об’єктів нерухомого майна внаслідок військової агресії російської федерації».

 

 Основні питання до обговорення: 

  • роль і місце органів місцевого самоврядування в процедурах надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна;
  • відкриті дані, електронні послуги та інформаційно-комунікаційні системи в механізмах надання компенсацій;
  • на яку підтримку можуть розраховувати ОМС.

 У координаційній зустрічі візьмуть участь представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, міжнародних проєктів, органів місцевого самоврядування та експерти.

 Для участі представникам місцевого самоврядування необхідно зареєструватися до 16:00 13 березня за посиланням: https://forms.gle/UimtabhnPNqVpD8i8

 Зареєстровані учасники отримають запрошення на приєднання до зустрічі на електронну пошту.

 З роз’ясненнями для громад щодо запровадження та здійснення державного контролю за використанням та охороною земель можна ознайомитися ТУТ.

 Довідково. Захід організовано Українським кризовим медіа-центром у рамках проєкту «Комунікаційна підтримка територіальних громад України у вдосконаленні координації та інформаційно-роз’яснювальної роботи», що став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

За інформацією ЖОВА