Друк

Нарада із представниками старостинських округів, управління соціального захисту населення та Пенсійного фонду

.

Перший заступник начальника районної військової адміністрації Юрій Оханський за дорученням начальника РВА Івана Туровського провів нараду на якій обговорили питання передачі повноважень з призначення та нарахування житлових субсидій та пільг до Пенсійного Фонду.

 Сьогодні зустрілись з уповноваженими особами громад, які відповідальні за прийом громадян з питань отримання субсидій та пільг Звягельської, Ярунської, Чижівської, Брониківскої, Пищівської, Городницької та Стриївської громад.

Крім того, на нараді були присутні: начальник управління соціального захисту населення Новоград-Волинської РВА Василь Ткачук; заступник начальника управління соціального захисту населення Новоград-Волинської РВА Наталія Максимчук; начальник відділу обслуговування громадян № 12 (сервісного центру управління, обслуговування громадян) головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Наталія Павлюк та заступник начальника управління соціального захисту населення Звягельської міської ради Надія Шатило.

«Стосовно реформування системи прийому та опрацювання документів для призначення пільг та субсидій ми вирішили говорити в очній формі. Ми зібрались, аби продуктивно обговорити усі зміни, які турбують вас, як представників громад, та отримати відповіді на усі питання. Знаю, що зараз найбільшою проблемою є робота з програмою «Соціальна громада», маю надію – зовсім скоро це вирішиться», – говорив Юрій Оханський.

Затим, до слова запросили Наталію Павлюк: «Так само як і раніше громадяни можуть подати документи в територіальних громадах, старостатах, ЦНАПах та до сервісного центру Пенсійного Фонду – з цим нічого не змінилось. Уповноважені особи територіальних громад приймають документи й передають їх до нас. Нагадую з 1 січня всі пільги та субсидії будуть виплачуватись в монетизованій формі. Тобто на особисті рахунки або грошовим переказом «Швидка копійка» в Ощадбанку».

Окрім того, Наталія Максимчук розповіла про досвід роботи щодо питань призначення пільг та субсидій, а також надала рекомендації з власної практики.

Нагадаємо, нещодавно відбулась онлайн нарада, та робоча зустріч в Ємільчинській громаді, де говорили про всі нововведення щодо питань надання та призначення житлових пільг та субсидій.