Друк

Вже понад 105 років ми боремось за право бути самостійною та незалежною державою

.

22 січня був проголошений Акт злуки українських земель та незалежність Української Народної республіки. Дві надзвичайно вагомі історичні події, які свідчать про багатовікове існування української держави.

 Сьогодні «Соборність» для українців – це деокупація усіх територій, це тяжка згуртована праця заради майбутнього.

22 січня 1918 року – незалежність Української Народної республіки;

22 січня 1919 року – Акт злуки українських земель – події які доводять, як довго ми боремось за свою волю, незалежність, за право жити.

Начальник районної військової адміністрації Іван Туровський, перший заступник начальника РВА Юрій Оханський, заступник начальника РВА Олег Зубовський, голова районної ради Артур Загривий, голова Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль, заступник Корецького міського голови Юрій Добровольський, голова Пищівської сільської ради Андрій Радулевич, працівники адміністрації, жителі територіальних громад районів, представники громадськості та молодь - всі разом утворили "ланцюг єднання". Так званий «живий ланцюг» Злуки на кордоні Житомирської та Рівненської області вперше утворили 1990 року, від тоді традиція продовжується.

«Зараз війна йде з новою силою, більшою жорстокістю та ницістю ворога. Та ми – українці, своєю єдністю довели світу – нас не зламати. На кожен клаптик землі повернеться український прапор, ми відбудуємо нашу неньку і більше ніколи історія не повториться. Зараз ціною життів кращих доньок та синів України ми відстоюємо соборність українських земель, територіальну цілісність, яку свавільно порушила країна-агресор. Сьогодні День Соборності відзначається під гаслом «Вертаємо своє. Соборність – мета перемоги!». В наших серцях поняття «Соборності» та «Незалежності» назавжди набули нового значення. Вони з’єднались з нашим генетичним кодом. Ми переможемо і напишемо нову історію України – вільної європейської країни», – говорив у своєму виступі Іван Туровський.