Друк

Юрій Оханський: «Освітній процес в громаді має проходити на бездоганному безпековому та організаційному рівні.»

.

Перший заступник начальника районної військової адміністрації Юрій Оханський, спільно із заступником начальника РВА Олександром Паламарчуком, провели нараду з питань організації освітнього процесу.

Учасниками наради були:  заступник міського голови Наталія Борис, голови міської, селищних та сільських рад та начальники відділів та управлінь освіти громад.

«Ми вже говорили про те, що станом на перше вересня не всі школи перейшли на офлайн навчання. Так, із 202 закладів 168 відкрили свої двері для роботи в офлайн режимі або ж для змішаної форми навчання. Але ми не стоїмо на місці та після комісії, що відбувалась при Житомирській ОВА, ще декілька шкіл отримали дозвіл на проведення стаціонарного освітнього процесу. Це ті школи, що мають безпечні укриття.

Станом на сьогодні лідирує Ємільчинська громада, хочу особисто висловити вдячність начальнику відділу освіти за пророблену роботу. Виокремлю також с. Полянки Баранівської громади, на перший погляд,  з наявним укриттям не можливо було нічого зробити, але ви впорались зі своєю роботою на відмінно. Друге місце у Баранівської громади, у них 100% закладів дошкільної та майже 86% загальної середньої освіти відкрилось. Показник 100% мають Городницька, Довбишська та Ємільчинська громади. Пишаюсь вами!», – наголосив Юрій Оханський.

На комісію при Житомирській ОВА були направлені школи та садочки Баранівської, Ярунської та Пищівської громади, переважна  більшість яких отримали дозвіл на проведення навчання в очному режимі. Це ті заклади освіти, що облаштували безпечні  укриття та можуть забезпечити усім необхідним дітей.

Наступною частиною наради було питання безпеки.

«Всі ми розуміємо, що освітні заклади у переліку об’єктів першочергових терористичних загроз. Маємо дбати про безпеку дітей на найвищому рівні. Пропоную:

1.   Ввести режим перепусток у великих освітніх закладах.

2.  Чергові зміни – сторонні особи не мають знаходитись на території навчальних закладів.

3.  Щоранку проводити перевірки периметрів закладів, на наявність підозрілих предметів.

Пам’ятайте екстремісти та потенційні терористи можуть бути навіть вашими знайомими, перевіряти потрібно кожного. Звичайно, проведення особистого обшуку осіб заборонено законом, а от на здійснення огляду особистих речей черговий має повне право», – поінформував у своїй доповіді Олександр Паламарчук.