Друк

Пам’ятаємо і ніколи не забудемо……

.

29 серпня 2022 року український народ вшановує пам’ять тисяч співвітчизників, життя яких обірвала російсько-українська війна. Починаючи з 2014 року, уособленням захисників України стали Герої Небесної Сотні, вірні присязі військові з анексованого Кримського півострова, 

учасники Антитерористичної операції та Операції Об’єднаних Сил на Сході України, які зруйнували міф про непереможність російської армії.

Звитяга українського вояцтва під час російсько-української війни дала країні нових Героїв — чоловіків та жінок української армії і силових структур, що воюють нині за мир на нашій українській землі.

У цей день ми згадуємо тих, хто загинув на полі брані, кого замучили в полоні, хто помер від ран. Ми вшановуємо військових, добровольців, полонених, волонтерів, усіх тих, хто день за днем наближав нашу Перемогу.

Відзначення Дня пам’яті захисників України саме 29 серпня обрано не випадково, бо саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни прикладом нездоланності воїнського духу українців став Іловайськ, де українські воїни – військовослужбовці та добровольці – опинилися сам на сам із підступним та нещадним ворогом. Саме там, у полях соняхів, знову проявився генетичний код української нації – нації Героїв.

Під пекучим сонцем, з Україною в серці, згадавши звитягу пращурів, українці з гаслом «Свобода або смерть!» билися до останнього, гинули, але перемагали ворога своєю стійкістю і непохитністю, навіть коли потрапляли в полон.

Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про кожного з воїнів-захисників України, які загинули в цій жахливій війні.

Загибель або поранення українських військовослужбовців та добровольців у ході російсько-української війни викликають у нас біль і справедливу ненависть до окупанта. Але навіть в праведному гніві ми маємо єднатися в прагненні до Перемоги над ворогом, вміти протистояти ворожій пропаганді і не втрачати тверезого погляду на події минулого.

Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів, та віддали своє життя самовіддано обороняючи нашу землю. І схиляємося перед рідними, які втратили своїх близьких.

Пам’ять про загиблих – вічна. Вона у наших серцях.

Висловлюємо велику вдячність всім тим, хто на даний час захищає територіальну цілісність та незалежність нашої держави.

У цей жалобний день низько схиляємо голови перед мужністю, неймовірним героїзмом і людяністю українських солдатів та офіцерів, перед бійцями добровольчих батальйонів та батальйонів тероборони, та перед усіма, хто опинився в «Іловайському котлі», згадавши їх добрим словом, молитвою.

Вічна пам’ять загиблим, слава і честь живим захисникам!