Друк

участь в онлайн нараді керівництва РВА

.

Сьогодні, 03 серпня 2022 р. під головуванням начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка відбулась онлайн-наради з головами територіальних громад Житомирської області.


Участь у нараді взяли: начальник Новоград-Волинської районної військової адміністрації Іван Туровський, його заступники та працівники окремих структурних підрозділів РВА, а також представники районних управлінь ДСНС, Держпродспоживслужби та Державної міграційної служби.
Учасники наради обговорили ряд питань, зокрема:
- Про завдання органів місцевого самоврядування та закладів освіти з питань підготовки до нового 2022/2023 навчального року у період воєнного стану.
Зокрема, начальник ЖОВА Віталій Бунечко відмітив наступне:
«Станом на сьогодні 70% шкіл області мають укриття, в решта закладах представниками ДСНС разом з місцевими осередками освіти проводять обстеження приміщення, які можуть бути використані для захисту учнів та вчителів. Захисні споруди повинні бути у приміщенні навчального закладу або на відстані до 100 м від нього.
У разі повітряної тривоги школярі та вчителі повинні оперативніше дійти до укриття.
На разі є рекомендації щодо розділення освітнього процесу на декілька змін для учнів та студентів.
У свою чергу, батьки матимуть можливість обрати необхідну форму навчання для своєї дитини. Навчання почнеться офлайн виключно в тих закладах освіти, де належно будуть облаштовані укриття.»
Під час наради, заступник Міністра освіти і науки України Віра Рогова зазначила: «На превеликий жаль, 641 тисяча українських дітей знаходиться за кордоном, і тому ми маємо прикласти максимум зусиль, щоб вони вчилися за стандартами української системи освіти.
Міністерство освіти та науки України робить для цього надможливі зусилля. Сьогодні існує Міжнародна українська школа – державна міжнародна школа дистанційного навчання, яка надає можливість отримати початкову, базову та повну середню освіту як дистанційно, так і екстерном. Діти, які перебувають за кордоном, зможуть отримати вказані освітні послуги.
Батьки, діти яких перебувають на території України, будуть обирати різні форми навчання шляхом проведення опитування серед них в залежності від громад та рівня безпеки.»
Також, учасники наради обговорили проблемні питання, зокрема підвіз дітей до навчальних закладів та залучення приватних перевізників, де це можливо; влаштування дітей внутрішньо переміщених осіб до закладів середньої та дошкільної освіти; завершення поточних ремонтів укриттів.
Крім того, у ході наради було зазначено, що Агенція регіонального розвитку при Житомирській обласній військовій адміністрації тісно співпрацює з фондом UNICEF, який зараз розглядає можливість допомогти закладам освіти щодо облаштування укриттів, починаючи від вогнегасників, генераторів та іншого обладнання.
- По другому питанню щодо організації надання адміністративних послуг з оформлення та видачі паспортних документів в територіальних громадах області було надано доручення активізувати роботу в ЦНАПах та надавати відповідні послуги населенню.

 

 
Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/30-novini/12377-uchast-v-onlai-naradi-kerivnytstva-rva#sigProGalleriae91d9b6a85
joomlamodniyportal.ru