Друк

ВІДБУЛАСЯ РОБОЧА ОНЛАЙН-НАРАДА З ПИТАННЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ПІЛОТНОГО ПРОЄКТУ "ГОВЕРЛА"

.

15 червня 2022 року під головуванням начальника Новоград–Волинської районної військової адміністрації Івана Туровського відбулася робоча онлайн-нарада з питання реалізації пілотного проєкту «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («Говерла») та визначення потреби у модернізації, реконструкції та новому будівництві об’єктів, що включені до спроможної мережі надання публічних сервісів та послуг в Житомирській області за участю першого заступника начальника Новоград-Волинської районної військової адміністрації Юрія Оханського, керівників окремих структурних підрозділів Новоград-Волинської РВА та голів територіальних громад Новоград-Волинського району.
 
У ході наради Іван Туровський розповів про ініціативу та користь такого партнерства для розвитку громад району.
 
«Проєкт «ГОВЕРЛА» сприятиме подальшій успішній реалізації реформи децентралізації, подоланню викликів війни й партнерству задля місцевого економічного розвитку та покращенню життя українців», - зазначив він.
 
Крім того, начальник Новоград–Волинської районної військової адміністрації окремо зупинився на питанні щодо надання інформації територіальними громадами району, в розрізі окремих об’єктів, за формою на онлайн ресурсі, адже від цього залежатиме можливість отримання фінансової допомоги від проєкту «ГОВЕРЛА».
 
Довідково.
 
З метою відновлення України та забезпечення приведення національної системи надання послуг у відповідність з європейськими стандартами Міністерство розвитку громад та територій спільно з Проєктом USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («Говерла») почало опрацьовувати питання визначення потреби у модернізації, реконструкції, нового будівництва об’єктів, що включені до спроможних мереж надання публічних сервісів та послуг в Україні.
Цей провідний проєкт USAID у сфері розвитку місцевого самоврядування розрахований на п'ять років і має загальну вартість 74 млн. дол. США.
 
Щоб зробити українські громади більш стійкими з огляду на поточну війну, проєкт USAID “ГОВЕРЛА” зосереджує свою діяльність на створенні сприятливого правового середовища для дій у надзвичайних ситуаціях.