Друк

Правоохоронці закликають жителів області бути надзвичайно пильними та терміново повідомляти про ворожі маркування на лінію 102

.

В Україні на ділянках автодоріг, дахах будівель та об’єктах інфраструктури помічені спеціальні позначки, які нанесені яскравою фарбою, зазвичай у вигляді хреста, або хреста у колі.

 

Як повідомляє МВС, ці знаки, зроблені фарбою різного кольору, можуть бути вказівниками для ворожих військ країни-агресора. Такі вказівники світяться під дією ультрафіолетових ліхтарів.

Замальовуйте їх або присипайте землею, брудом, або викликайте правоохоронні органи. Якщо такі знаки розташовані на стовпах — замотуйте їх ганчір’ям або щільним шаром непрозорого скотчу.

При можливості та з дотриманням всіх заходів безпеки перевіряйте дахи багатоповерхових будинків на наявність таких ворожих маркувань а також дбайте про те, аби доступ на дах будівель був зачиненим та з обмеженим доступом.

У випадку виявлення осіб, які наносять такі маркування — негайно повідомляйте про таких осіб та їх транспорт на лінію 102.