Друк

Відбулося онлайн-засідання обласної координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики, протидії торгівлі людьми та домашньому насильству

.

25 січня 2022 року в онлайн-режимі відбулося засідання обласної координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики, протидії торгівлі людьми та домашньому насильству під керівництвом заступника голови Житомирської облдержадміністрації Віктора Градівського за участю заступниці Міністра соціальної політики України Ольги Ревук, яка перебувала з робочим візитом на Житомирщині, заступника голови Новоград-Волинської райдержадміністрації Юрія Оханського, начальника управління соціального захисту населення Новоград-Волинської райдержадміністрації Василя Ткачука, завідувача сектору підтримки сім’ї, координації соціальних послуг управління соціального захисту населення Новоград-Волинської райдержадміністрації Віктора Дейнеки, представників структурних підрозділів Житомирської облдержадміністрації та територіальних громад Житомирської області.
 
У ході засідання, учасниками обговорено питання щодо стану роботи із запобігання та протидії домашньому насильству в області.
«За статистикою 2021 року 84 тис. осіб України є такі, які постраждали від домашнього насильства і є такі, які потребують допомоги.
 
У 2021 році 124 громади в Україні отримали субвенцію на створення спецслужб, які мають займатися виключно протидією домашньому насильству. В Житомирській області 7 територіальних громад отримали субвенцію з Мінсоцполітики та 95% коштів уже використанні. У 2022 році також передбачена субвенція на створення таких спецслужб, які є першою ланкою, де люди отримують допомогу.
Нині Міністерством соціальної політики України розробляється «Програма психологічної реабілітації дітей», до якої як частину хочуть включити роботу з дітьми-кривдниками. Цей документ полегшить роботу психологів на місцях.
 
Наше з Вами завдання – це надання якісних соціальних послуг тим людям, які їх потребують та проведення інформаційної кампанії стосовно торгівлі людьми», - сказала Ольга Ревук.
Підбивши підсумки засідання, Віктор Градівський зазначив у своїй промові: «Кожен голова ТГ повинен перейматися соціальними проблемами, а діти, починаючи ще з дитячого садочку, повинні розуміти, що насилля є неприйнятним явищем».
 
Довідково
В Україні за телефонним номером 1547 цілодобово та безкоштовно діє гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей.