Друк

Відбулася акція "Живий ланцюг єднання"

.

День Соборності — свято величне.
Об’єдналися два береги.
Об’єдналися ми дуже міцно.
Боже, націю нам збережи!
 
Сьогодні, 22 січня, біля знаку „Житомирська область” на кордоні Житомирської та Рівненської областей (траса (Київ-Чоп) М 06) відбулися урочисті заходи з нагоди 103-річниці Дня Соборності України.
 
Участь в заході взяли голова Новоград-Волинської районної державної адміністрації В’ячеслав Авраменко, заступник голови Новоград-Волинської районної державної адміністрації Юрій Оханський, голова Рівненської районної державної адміністрації Олександр Коваль, керуючий справами Новоград-Волинської районної ради Руслан Лавренчук, голова Рівненської районної ради Василь Тимощук, заступник Корецького міського голови Юрій Добровольський, Піщівський сільський голова Андрій Радулевич, представники громадських організацій, політичних партій, громадськість.
 
Під звучання «Козацького маршу» у виконанні духового оркестру, делегації з обох сторін з розгорнутими державними прапорами, зустрівшись, вручили одна одній короваї.
 
Урочистий захід розпочався з виконання Державного Гімну України та вітальних слів керівництва районів Житомирської та Рівненської областей, а також громад.
 
Звернувшись до всіх присутніх, голова Новоград-Волинської райдержадміністрації зазначив: «Ми мусимо пам’ятати: 103 роки наша держава визначилась, що вона єдина і підписала Акт Злуки. Але враховуючи, що пройшло 100 років, ці виклики і на сьогодні для нас дуже гостро стоять, тому ми маємо проводити такі заходи і ще раз підкреслювати те, що Україна єдина. Ми, як народ цієї країни, маємо однозначно єднатися і підставляти один одному плече. Спільно ми можемо подолати все, тому дай Бог пам’ятати ці події, відчувати віру в Україну і любов до неї. Слава Україні! Слава українському народу!»
 
У ході урочистостей керівники Рівненського району Олександр Коваль та Василь Тимощук передали «Рушник єднання» В’ячеславу Авраменку та Руслану Лавренчуку.
 
Гарний настрій для всіх подарували солістка Корецького міського будинку культури Лариси Мацько, пісня «Моя Україна», аматорський жіночий вокальний ансамбль «Калинові зорі» Піщівської громади села Повчино, Новоград-Волинського району, пісня «Одна Єдина», солістка Піщівської громади Юлія Медецька, пісня «Буде мир», аматорський духовний оркестр комунального закладу «Центр культури» Корецької міської ради, твір «Гей на Хортиці».
 
На завершення учасники заходу в знак єднання, взявшись за руки, утворили «живий ланцюг» та розгорнули 50 метровий Прапор України.