Друк

відбулась нарада щодо організації заходів з контролю карантинних обмежень

.

Сьогодні, 10 грудня, голова Новоград-Волинської райдержадміністрації В’ячеслав Авраменко спільно з першим заступником райдержадміністрації Іваном Туровським провели нараду щодо належної організації заходів із контролю та дотриманням фізичними і юридичними особами  карантинних обмежень.

 

У нараді взяли участь працівники окремих структурних підрозділів Новоград-Волинської районної державної адміністрації, запрошені представники Новоград-Волинського, Баранівського, Ємільчинського управлінь Головного управління Держпродспоживслужби Житомирської області та представники Національної поліції України.

В ході наради представники територіальних підрозділів Держпродспоживслужби та Національної поліції доповіли про стан проведення перевірок мобільними групами щодо дотримання карантинних обмежень в громадських місцях на наявність у відвідувачів та працівників закладів сертифікатів про вакцинацію, одужання або ПЛР-тестів.

Серед основних видів порушень, які були зафіксовані: недотримання маскового режиму відвідувачами, відсутність дезінфікуючих засобів для проведення дезінфекції приміщень та поверхонь, маркування для дотримання соціальної дистанції відвідувачами в місцях скупчення, а також не забезпечення розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування відповідно до вимог, встановлених Кабінетом Міністрів України.

Винних осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності, власникам закладів направлено приписи та листи про виявлені порушення чинного законодавства.

Наразі основним завданням спільних рейдових груп є максимальне вжиття заходів щодо дотримання карантинних обмежень та мінімізації зараження громадян у місцях, які сприяють поширенню коронавірусної хвороби.

За результатами наради було вирішено активізувати роботу мобільних груп та посилити заходи щодо проведення перевірок. Також надано рекомендації для вирішення проблемних питань у разі їх виникнення.