Друк

В'ячеслав Авраменко взяв участь в онлайн-нараді

.

09 грудня 2021 року відбулася селекторна нарада під головуванням заступника голови Житомирської облдержадміністрації Віктора Градівського за участю голови Новоград-Волинської райдержадміністрації В’ячеслава Авраменка, заступника голови райдержадміністрації Юрія Оханського, начальника управління соціального захисту населення Новоград-Волинської райдержадміністрації Василя Ткачука, головного спеціаліста служби у справах дітей райдержадміністрації Ганни Костюченко, голів райдержадміністрацій Житомирської області та голів міських рад територіальних громад області.
 
У ході наради було розглянуті і обговорені наступні питання:
1. Про стан використання субвенції з державного бюджету у 2021 році на виплату грошової компенсації для забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.
2. Про стан використання субвенції з державного бюджету у 2021 році на виплату грошової компенсації для забезпечення житлом ветеранів війни та членів їх сімей.
3. Опрацювання рекомендацій за результатами верифікації державних допомог.
4. Про стан реалізації в 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та /або насильства за ознакою статі.
 
За підсумками онлайн-наради керівництву райдержадміністрацій, територіальних громад було наголошено про необхідність вжиття дієвих заходів щодо забезпечення вирішення зазначених питань.
 
Довідково. Згідно Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» обласною комісією здійснено розподіл коштів даної субвенції, зокрема на виплату грошової компенсації 52 особам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування із 15 громад області на загальну суму 17,2 млн грн.
 
Для забезпечення житлом ветеранів війни та членів їх сімей у 2021 році області з державного бюджету виділено 35,4 млн грн для виплати грошової компенсації на придбання житла.