Друк

Управління соціального захисту населення Новоград-Волинської райдержадміністрації інформує

.

Шановні ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС!

14 грудня в Україні відзначається День учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, людей що віддали свої життя та здоров'я заради порятунку нашої землі від страшної техногенної аварії,

наслідки якої не дають спокою людству і сьогодні. Отже, такі люди мають право на різні пільги, допомоги та компенсації з боку держави.

На виконання завдань пов’язаних із соціальним захистом громадян постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС щоденно працюють спеціалісти управління праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської райдержадміністрації. На обліку в управлінні перебуває 350 осіб, які є учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Згідно ст.20-22, ЗУ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», потерпілі громадяни мають право на щорічне оздоровлення, так в 2021 році санаторно-курортним лікуванням скористались 169 потерпілих громадян внаслідок аварії на ЧАЕС 1 категорії та 9 дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з наслідками аварії на ЧАЕС.

Компенсація за пільгове забезпечення продуктами харчування ліквідаторам та потерпілим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС І та II категорії протягом 10 місяців 2021 року виплачена в сумі 4370810,48грн.

Ми завжди повинні пам'ятати подвиг людей, які у важку хвилину пішли в радіаційне пекло і робити все можливе задля їх блага.

За інформацією відділу соціального захисту громадян постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС РУПСЗН