Друк

Відбулася онлайн-нарада щодо виконання проєкту «Активні парки»

.

01 листопада заступник голови Житомирської облдержадміністрації Юрій Денисовець провів онлайн нараду з головами райдержадміністрацій та їх заступниками, представниками територіальних громад Житомирської області з питань завершення облаштування та підготовки снарядів для занять спортом на території парків, які внесені до другої черги проєкту «Активні парки».
Участь в нараді взяли перший заступник голови Новоград-Волинської райдержадміністрації Іван Туровський, заступник начальника управління - начальник відділу економіки та агропромислового розвитку управління соціально-економічного розвитку території Новоград-Волинської райдержадміністрації Андрій Савчук.
У ході наради було обговорено питання щодо доопрацюванняв в окремих громадах локацій, які наразі не мають всіх обов’язкових елементів проєкту «Активні парки», та усунення недоліків з їх облаштування. Активний парк передбачає наявність шести елементів (в т.ч. три обов’язкові – лавочка, шведська стінка, бруси/турнік).
Юрій Денисовець зазначив: «Загалом в Україні у цьому році з 432 парків 367 уже відкрито в рамках ініціативи Президента Володимира Зеленського «Здорова Україна». В Житомирській області планується відкрити 28 таких активних парків.»
На сьогодні в Новоград-Волинському районі облаштовано повністю 1 парк в Брониківські територіальній громаді та планується облаштувати ще 4 таких.
Наповнення активних парків навіть найпростішими тренажерами має надати кожному мешканцю, незалежно від території проживання, вільний доступ до можливості займатись спортом у будь-який час.
Нагадаємо, що «Активні парки» – це один з проєктів, що входить у загальнонаціональну програму Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна». Головна мета проєкту – зробити спорт доступним для всіх, як для жителів великих міст, так і маленьких населених пунктів кожної області.